Elon Musk nu mai este cel mai bogat om din lume. Cine i-a luat locul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Elon Musk nu mai este cea mai bogată persoană din lume, din cauza scăderii prețului acțiunilor Tesla , care l-a dus pe antreprenor pe locul doi.

Elon Musk, CEO al Tesla și Twitter, și-a văzut luni averea netă depășită de cea a miliardarului francez, Bernard Arnault, potrivit datelor Forbes citate de revista Fortune. Arnault este președintele și CEO-ul producătorului de bunuri de lux LVMH și are o avere netă de 187,1 miliarde de dolari, a arătat marți dimineață lista de miliardari în timp real a Forbes.

Între timp, Musk a pierdut luni 7,4 miliarde de dolari - aproximativ 4% din averea sa netă totală, potrivit clasamentului. Potrivit Forbes, averea lui Elon Musk insumează acum nici mai mult, nici mai puțin de 181,3 miliarde de dolari.

Averea lui Musk este în mare parte legată de acțiunile Tesla, care au pierdut în jur de 6,3% din valoarea lor la închiderea de luni seara. La începutul anului, Forbes a evaluat averea netă a lui Musk la 304,2 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă că averea sa a scăzut cu o sumă care depășește averea fondatorului Amazon, Jeff Bezos, care se află pe locul patru în clasamentul Forbes.

Musk a fost propulsat în fruntea clasamentului global al bogăției Forbes, datorită creșterii valorii acțiunilor Tesla cu peste 4.000%. În 2013, averea sa netă era de 2,7 miliarde de dolari.

Cu toate acestea, investitorii au adoptat o abordare provizorie față de Tesla ca urmare a achiziției de către Musk a platformei de social media Twitter, în valoare de 44 de miliarde de dolari.

Acțiunile Tesla sunt evaluate acum cu 60% mai puțin decât erau la începutul anului. Până marți dimineață, Tesla se tranzacționa la cel mai scăzut preț înregistrat vreodată – analistii preconizând că prețul  lor ar putea scădea și mai mult în viitor.

Omul de afaceri indian, Gautam Adani, a devenit a treia cea mai bogată persoană din lume la începutul acestui an, topul Forbes fiind completat de Bezos și CEO-ul Berkshire Hathaway, Warren Buffett.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel