Elon Musk merge în India. Întâlnire cu premierul Narendra Modi
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Va avea loc o întâlnire între șeful companiei Tesla, Elon Musk, și premierul Indiei, Narendra Modi.

Elon Musk a anunțat pe platforma sa de socializare X că va vizita India pentru a se întâlni cu premierul Narendra Modi, fără a preciza o dată.

Se așteaptă ca șeful companiei Tesla să anunțe în curând planuri majore de investiții în această țară.

Luna trecută, India a redus taxele de import pentru vehiculele electrice (EV) pentru constructorii auto mondiali care se angajează să investească 500 de milioane de dolari și să înceapă producția locală în termen de trei ani.

În 2021, șeful companiei Tesla a declarat că taxele de import ridicate din India au împiedicat firma să își lanseze mașinile în marea economie cu cea mai rapidă creștere din lume.

Foto: Agerpres

Musk a scris într-o postare miercuri: ”Aștept cu nerăbdare să mă întâlnesc cu prim-ministrul Narendra Modi în India!”.

Un înalt oficial guvernamental indian a declarat pentru BBC că întâlnirea este programată pentru ultima săptămână din aprilie și va avea loc la reședința oficială a lui Modi din New Delhi.

Vizita lui Elon Musk are loc chiar în momentul în care țara începe să voteze în alegerile maraton, care vor dura șase săptămâni, pe 19 aprilie.

Partidul hindus-naționalist Bharatiya Janata (BJP) al lui Modi este foarte probabil să câștige un al treilea mandat la putere.

Investiții în India

Un anunț privind investițiile companiei Tesla în timpul alegerilor ar consolida acreditările favorabile mediului de afaceri ale lui Modi, care a curtat companiile străine pentru a înființa operațiuni de producție în India și a crea locuri de muncă.

Modi ”ne-a împins să facem investiții semnificative în India, ceea ce intenționăm să facem”, a declarat Musk când s-a întâlnit cu Modi în iunie anul trecut la New York. 

Planurile constructorului auto Tesla de a se muta în India vin într-un moment în care compania se luptă cu scăderea vânzărilor în SUA și China.

Livrările au scăzut brusc în primele trei luni ale acestui an, în timp ce Tesla s-a confruntat cu un incendiu la fabrica sa din Europa, cu perturbări ale transportului maritim la nivel mondial și cu o concurență tot mai mare.

Foto: Agerpres

Tesla a redus prețurile în mod repetat ca răspuns la concurența crescută din partea rivalilor, cum ar fi BYD, dar cererea pe piețele cheie, cum ar fi China, a scăzut.

Acțiunile Tesla au pierdut aproape o treime din valoarea lor de la începutul acestui an.

India a depășit Marea Britanie în 2022 pentru a deveni a cincea economie a lumii și a înregistrat o creștere de 8,4% în trimestrul din decembrie, ajutată de un sector manufacturier în creștere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel