Data publicării:

Elon Musk îşi pune funcţia de şef al Twitter în mâna fanilor. Sondaj cu demisia pe masă

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Elon Musk, CEO-ul Twitter, ar fi pregătit să facă un pas în spate pentru redresarea companiei. 

Duminică noaptea, Elon Musk a postat pe pagina sa de Twitter un sondaj în care îi întreabă pe urmăritorii săi dacă ar trebui să renunţe la post. În doar 8 ore de la publicarea sondajului, au votat peste 14 milioane de oameni, iar rezultatul arată că mutările lui Elon Musk de la preluarea companiei şi a platformei de socializare nu au fost pe placul utilizatorilor. 

57,1% dintre respondenţi sunt de părere că Elon Musk ar trebui să renunţe la postul de CEO al Twitter, în timp ce doar 42,9% cred că acesta ar trebui să continue. 

Cu ce i-a supărat Elon Musk pe internauţi 

Încă de la preluarea Twitter, Elon Musk a luat mai multe decizii care au fost intens criticate, pornind de la modul în care au trataţi angajaţi până la modul în care au fost trataţi utilizatorii. 

Astfel, Elon Musk a decis în primă fază să reducă numărul angajaţilor de la Twitter, dar a şi sugerat transformarea unor birouri în spaţii de cazare, astfel încât unii angajaţi să poată chiar dormi la birou. 

Mulţi dintre cei care au plecat de la Twitter au criticat preluarea companiei de către Musk, sugerând că haosul domneşte în corporaţie. 

În ceea ce îi priveşte pe utilizatori, Elon Musk şi-a atras critici din partea unor personalităţi importante, care au decis să îşi închidă conturile de Twitter. Printre deciziile care i-au înfuriat pe aceştia se numără şi solicitarea unei sume de bani lunare pentru obţinerea "bifei albastre", care atestă faptul că un cont este verificat. Pentru doar 8 dolari pe lună, utilizatorii pot obţine acea bifă, însă utilizatorii au demonstrat că asta nu înseamnă neapărat că un cont este oficial sau verificat. Cel mai bun exemplu a fost al unui utilizator care şi-a redenumit contul PepsiCo şi a postat "Cola e mai bună!". 

Războiul din Ucraina, ignorat 

Şi din partea Ucrainei şi-a atras multe critici Elon Musk.

Mihail Podoliak, consilierul președintelui ucrainean, a postat pe Twitter un mesaj: ”Războiul din Ucraina a dispărut din tendințele Twitter. O reducere radicală a tweet-urilor care menționează acoperirea agresiunii ruse. Utilizatorii nu au voie să se înregistreze sau să acceseze un cont cu un număr de telefon ucrainean”. CITEŞTE MAI MULTE DESPRE ASTA AICI

În plus, transmite presa internaţională, deşi s-a lăudat cu readucerea libertăţii de exprimare pe Twitter, Musk ar fi suspendat conturile mai multor jurnalişti de la CNN, Washington Post şi New York Times, care au publicat articole despre suspendarea unui cont de Twitter care urmărea mişcările avionului privat al lui Musk. 

Toate articolele jurnaliştilor suspendaţi au scos în evidenţă ipocrizia lui Musk, care a declarat că va proteja libertatea de exprimare, înainte de a suspenda un cont al cărui conţinut nu îi plăcea. 

Elon Musk a anunţat că va ţine cont de părerea internauţilor care votează în sondajul său şi va lua măsurile care se impun conform votului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel