Elon Musk: Într-o zi persoanele paralizate vor "merge din nou" cu ajutorul cipurilor Neuralink/ VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Reuters Marketplace
Reuters Marketplace
Afirmațiile lui Musk au fost făcute în timp ce Neuralink a distribuit o înregistrare video cu unul dintre primii pacienți umani care joacă șah telepatic.

Predicțiile tehnologice ale lui Elon Musk pot părea uneori desprinse direct din paginile SF-ului.

Miliardarul a făcut una dintre cele mai uimitoare afirmații de până acum, afirmând că cipurile sale cerebrale Neuralink vor permite într-o zi persoanelor paralizate să meargă din nou.

Afirmațiile sale au fost făcute în timp ce Neuralink a distribuit o înregistrare video cu unul dintre primii pacienți umani care joacă șah telepatic.

În prezent, cipul permite creierului să se conecteze cu computerele, dar Musk susține că, într-o bună zi, ar putea permite creierului să comunice cu părțile paralizate ale corpului.

Într-o postare pe X, fostul Twitter, Musk a scris: "Pe termen lung, este posibil ca semnalele de la cortexul motor al creierului să treacă pe lângă partea deteriorată a coloanei vertebrale pentru a le permite oamenilor să meargă din nou și să își folosească brațele în mod normal".

Cipul pentru creier Neuralink a fost în dezvoltare cel puțin din 2016, când Musk a fondat Neuralink ca o companie de cercetare medicală.

Cu toate acestea, abia în luna ianuarie a acestui an compania a dezvăluit că primii pacienți umani au primit implantul.

Într-o transmisiune în direct pe X, un bărbat paraplegic a fost arătat folosind cipul Neuralink pentru a juca șah pe computerul său

Într-o transmisiune în direct pe X, un bărbat paraplegic, Noland Arbaugh, în vârstă de 29 de ani , a fost arătat folosind cipul Neuralink pentru a juca șah pe computerul său.

Arbaugh a fost paralizat de la gât în jos de la un "accident de mașină ciudat" în urmă cu opt ani.

Cu toate acestea, după ce i s-a implantat un cip Neuralink ca parte a primului val de teste pe oameni, Arbaugh este acum capabil să interacționeze direct cu un computer.

"Vedeți cursorul de pe ecran? E numai al meu... e numai puterea creierului', a spus Arbaugh în timp ce mișca cursorul computerului din scaunul său cu rotile.

Cipul în sine funcționează prin încorporarea a 64 de electrozi sub formă de fire în diferite locuri din creier.

Aceste fire sunt capabile să înregistreze vârfurile de activitate cerebrală și să trimită datele către un computer care utilizează machine learning pentru a interpreta activitatea cerebrală.

Pentru a primi cipul, pacienților trebuie să li se îndepărteze o mică bucată din craniu pentru ca un chirurg robotizat, asemănător unei mașini de cusut, să le poată implanta fiecare fir.

Ulterior, chirurgul robot coase gaura, lăsând doar o mică cicatrice în jurul inciziei.

Musk susține că, în timpul operației de 30 de minute, pacienții nu au nevoie să fie supuși unui anestezic general și ar trebui să se poată întoarce acasă în aceeași zi.

Arbaugh a declarat că operația a fost "super ușoară" și că nu a existat "nimic de care să vă fie frică", conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel