Data publicării:
Elon Musk avertizează că va interzice dispozitivele Apple în firmele sale după noul acord ce prevede ChatGPT în iPhone și iPad - numindu-l o "încălcare a securității"
Apple se pregătește să integreze inteligența artificială în noile sale telefoane, dar miliardarul Elon Musk a amenințat că va interzice dispozitivele în companiile sale din cauza a ceea ce el susține că sunt temeri legate de securitate.
Gigantul tehnologic a organizat luni, în California, conferința sa anuală pentru dezvoltatori, în timpul căreia a făcut anunțul mult așteptat că aduce inteligența artificială pe dispozitivele Apple.
Denumită Apple Intelligence, aceasta este o colecție de funcții care include generarea de text și imagini și un asistent vocal Siri îmbunătățit.
Aceasta va fi susținută prin integrarea în telefoanele companiei a deja popularului ChatGPT.
Cu toate acestea, proprietarul Tesla și X, Elon Musk, care are o relație conflictuală de lungă durată cu OpenAI, proprietarii ChatGPT, a avertizat că va interzice iPhone-urile din toate companiile sale din cauza acestei mutări.
Musk a fost unul dintre fondatorii companiei, dar de atunci s-a întors împotriva acesteia și a acuzat-o că nu și-a respectat principiile fondatoare.
Noul sistem de inteligență artificială de la Apple ar urma să reînnoiască Siri, permițându-i acestuia să extragă informații din toate aplicațiile unui utilizator.
Însă miliardarul sud-african Musk a declarat că decizia reprezintă o "încălcare inacceptabilă a securității" și a afirmat că, dacă OpenAI este integrat la nivelul sistemului de operare, "atunci dispozitivele Apple vor fi interzise în companiile mele".
El a acuzat compania din Silicon Valley, fără dovezi, că a predat datele utilizatorilor către OpenAI.
Funcțiile de inteligență artificială vor fi "indispensabile" în produsele companiei în anii următori
În anunțul său, Apple a precizat că noul sistem de inteligență artificială va fi ancorat în confidențialitate, realizând majoritatea proceselor pe dispozitiv.
Orice procesare efectuată în exterior ar fi realizată printr-o nouă procedură numită computer cloud privat, a precizat Apple. Gigantul tehnologic a susținut că va păstra datele utilizatorilor în siguranță.
Aceștia au adăugat că utilizatorii ar trebui să își dea permisiunea înainte ca orice solicitare să fie împărtășită cu OpenAI.
Disputa reflectă opiniile divergente din jurul AI și cât de rapid este dezvoltată și implementată tehnologia.
Când OpenAI a anunțat ChatGPT în noiembrie 2022, a dat startul cursei înarmărilor din industria tehnologică.
De atunci, unele dintre cele mai mari companii din lume, precum Microsoft și Google, au devansat Apple cu propria lor utilizare a IA.
Dar, prin anunțul din această săptămână, Apple s-a propulsat în cursă.
Apple a venit după ce compania a înregistrat o încetinire a vânzărilor globale în ultimii ani și a fost recent depășită. Astfel a devenit a doua cea mai valoroasă companie din lume, după Nvidia - un producător de microcipuri și piese de calculator.
De asemenea, această tranzacție va introduce ChatGPT, start-up-ul de inteligență artificială de mare succes, direct în telefoanele a milioane de utilizatori.
Directorul general al Apple, Tim Cook, a declarat că funcțiile de inteligență artificială vor fi "indispensabile" în produsele companiei în anii următori.
Însă, încă din luna mai a anului trecut, Washington Post a relatat că Tim Cook era mai puțin entuziast în ceea ce privește IA, afirmând că IA are încă "o serie de probleme care trebuie rezolvate".
După conferința de luni, directorii Apple au declarat că firma dorește să încheie mai multe acorduri cu alte chatboturi IA pentru a oferi utilizatorilor mai multe opțiuni pentru instrumentele generative.
Modelele de inteligență artificială utilizate în mod popular au fost adesea semnalate ca având defecte, inclusiv inventarea de informații, conform Sky News.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News