Elon Musk a vândut acțiuni Tesla în valoare de 4 miliarde de dolari
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă Foto: Agerpres
Sursă Foto: Agerpres
Elon Musk a vândut acțiuni Tesla înainte de cumpărarea Twitter.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a vândut 19,5 milioane de acțiuni Tesla, potrivit documentelor publicate marți de Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA, într-o tranzacție în valoare de 3,95 miliarde de dolari. Elon Musk spune că a vândut acțiunile Tesla în august, înainte de cumpărarea Twitter, scrie The Guardian. Totuși, de când a început să investească în rețeaua socială, în aprilie, se pare Elon Musk a vândut acțiunile sale Tesla în valoare de aproape 20 de miliarde de dolari. În luna august, înainte de soluționarea în instanță a preluării Twitter, el afirma că a terminat vânzarea acțiunilor sale. Musk își explica gesturile prin posibilitatea unei situații neprevăzute în care Twitter ar fi forțat încheierea tranzacției și unii parteneri n-ar fi ajuns la timp cu capital. În acest caz, el nu voia să se ajungă la vânzarea de urgență a acțiunilor Tesla. Acum, el mai deține aproximativ 135 de milioane de acțiuni Tesla. 

Alegerile amână unele schimbări de la Twitter

Vânzarea a avut loc la doar câteva săptămâni după ce Tesla a raportat un profit de 3,3 miliarde de dolari și un venit de 21,45 miliarde de dolari pentru al treilea trimestru – fiind sub așteptările Wall Street – ceea ce a provocat o scădere la bursă de 4% în ziua respectivă. Valoarea Tesla a scăzut cu aproximativ 46% în acest an, dar valoarea netă a lui Musk rămâne puțin sub 200 de miliarde de dolari. Musk a recunoscut la momentul rezultatelor că „în mod evident plătea exagerat de mult pentru Twitter chiar acum”.

Musk s-a angajat să finanțeze el însuși preluarea, dar a primit sprijin sub formă de 7 miliarde de dolari de la investitori, inclusiv Larry Ellison, fondatorul grupului de software Oracle și platforma de criptomonede Binance. Un consorțiu de bănci a împrumutat, de asemenea, 13 miliarde de dolari pentru a finanța tranzacția. După finalizarea preluării, Musk l-a concediat pe CEO și mai mulți directori de top, înainte de a concedia jumătate din forța de muncă a companiei.

În zilele haotice de atunci, au existat rapoarte cum că compania a căutat să reangajeze unele persoane după ce și-a dat seama că rolurile lor sunt necesare pentru a menține site-ul în funcțiune sau pentru a implementa unele dintre modificările propuse de Musk asupra platformei. Musk plănuise inițial să taxeze 20 de dolari pe lună pentru aplicarea unei bife albastre pe conturile de utilizator. Acum, taxa a fost redusă la 8 dolari pe lună, anumite conturi verificate fiind setate să aibă bifa „oficială” în profilurile lor.

Compania a amânat lansarea modificării până după alegerile intermediare din SUA.

Twitter ar putea câștiga noi utilizatori din Rusia, China și Statul Islamic

După ce cel mai bogat om din lume a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari luna trecută, oficiali și jurnaliști din Rusia și China – și chiar unii jihadiști – l-au îndemnat pe Elon Musk să ridice restricțiile privind utilizarea platformei. 

Până acum, cererile Rusiei și Chinei nu au primit vreun răspuns, însă solicitările repetate – inclusiv din partea unor personalități importante precum Maria Zakharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei – fac parte din eforturile acestor persoane de a folosi preluarea lui Musk ca o șansă de a reveni pe Twitter. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel