Data actualizării:
Data publicării:

Elon Musk a suspendat definitiv contul de Twitter al adolescentului care îi urmărea avionul privat

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fotografie de la freestocks.org/ Pexels
Fotografie de la freestocks.org/ Pexels
Un cont Twitter cu aproximativ jumătate de milion de urmăritori a fost suspendat.

Contul Twitter care a fost suspendat aparținea unui student al Universității din Florida Centrală, pe nume Jack Sweeney. Se pare că motivul suspendătii contului a fost: urmărea avionul privat al lui Elon Musk.

Folosind date publice de la transpondere de avioane care înregistrează longitudinea, latitudinea și altitudinea, Sweeney a creat în 2020 un algoritm care calculează locul unde se află un avion privat aparținând lui Musk.⁠

Anunțul suspendării respectivului cont, care avea în jur de 500 000 de urmăritori, a fost făcut pe contul ElonJet. Justificarea suspendării - contul a fost suspendat pentru încălcarea regulilor Twitter - a fost una cel puțin uimitoare dacă este să ținem cont că, în urmă cu câteva zile, Elon Musk se autoproclamase un susținător înfocat al libertății de exprimare.

”Angajamentul meu față de libertatea de exprimare se extinde chiar și până la a nu interzice contul ce urmărește avion meu, chiar dacă acesta este un risc direct pentru siguranța personală”, a spus Musk într-un tweet luna trecută.⁠



Jack Sweeney a spus într-un interviu că suspendarea l-a luat pe nepregătite tocmai din cauza comentariilor anterioare ale lui Musk.⁠ Cu toate acestea, alte adrese de Twitter care monitorizează mișcările avioanelor private ale altor miliardari, inclusiv Mark Zuckerberg, Jeff Bezos, Donald Trump și Bill Gates, au rămas active, a mai menționat Sweeney.

În trecut Elon Musk îi oferise tânărului student  5.000 de dolari ca să îşi dezactiveze contul de Twitter. Sweeney a declarat miercuri că nu regretă că a refuzat oferta de 5.000 de dolari a lui Musk la începutul acestui an pentru a închide contul, potrivit NY Post.

La acea vreme, Jack Sweeney declarase: "Am primit un mesaj în care mi se spunea să închid pagina, pentru că reprezintă un risc la siguranţa sa. I-am spus că sunt de acord, dar că îl va costa un Model 3 (n.r. Tesla Model 3). La care Musk a replicat că nu ar vrea să fie împuşcat de vreun nebun. După alte mesaje, mi-a oferit 5000 de dolari. L-am întrebat dacă e vreo şansă să ridice miza la 50.000, pentru că m-ar ajuta la colegiu şi mi-ar da ocazia să îmi cumpăr un Model 3. Nu mi-a mai răspuns, dar după ce i-am scris eu şi i-am spus de unde îmi iau datele despre avionul său, mi-a spus că sistemul celor de la controlul traficului aerian este primitiv".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel