Elon Musk a primit ordin să se prezinte pentru a treia oară în fața autorităților care investighează preluarea Twitter 
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Elon Musk a fost obligat să depună mărturie pentru a treia oară în cadrul anchetei privind preluarea de către acesta a companiei Twitter, cunoscută acum sub numele de X.

Judecătorul magistrat american Laurel Beeler a emis un ordin sâmbătă seara, după ce Musk nu s-a prezentat în fața Comisiei pentru valori mobiliare și burse (SEC) la data stabilită.

Judecătorul a declarat că Musk "nu s-a prezentat" și "se opune citației pe motiv că ancheta SEC este nefondată, hărțuitoare și caută informații irelevante".

SEC l-a dat în judecată pe proprietarul Tesla în octombrie pentru a-l obliga să coopereze în ancheta sa privind preluarea Twitter, în valoare de 44 de miliarde de dolari.

Oficialii vor să audieze mărturiile sale cu privire la faptul că a acționat legal atunci când a completat documentele privind achizițiile de acțiuni Twitter.

Potrivit ordinului emis de tribunalul federal din California, Musk nu dorește să se prezinte deoarece consideră că autoritatea de reglementare a transmis informații către mass-media.

Aceasta ar fi a treia oară când se prezintă în fața SEC, după ce a fost obligat să depună mărturie de două ori în 2022 - din cauza întârzierii cu care a dezvăluit participația sa la Twitter.

La fel ca ceilalți giganți americani din domeniul tehnologiei, Musk a avut mai multe conflicte cu guvernul.

Musk spune acum că o a treia citație echivalează cu o "hărțuire".

La fel ca ceilalți giganți americani din domeniul tehnologiei, Musk a avut mai multe conflicte cu guvernul.

În luna noiembrie a anului trecut, a eșuat în încercarea sa de a împiedica Comisia Federală pentru Comerț (FTC) să se ocupe de modul în care X a gestionat datele private ale utilizatorilor.

El a descris rezultatul ca fiind un "caz rușinos de militarizare a unei agenții guvernamentale în scopuri politice și de suprimare a adevărului".

Miliardarul a intrat din nou în probleme juridice în 2018, când a scris pe Twitter: "Finanțare asigurată", în timp ce încerca să treacă Tesla din proprietate publică în proprietate privată.

Autoritățile de reglementare au susținut că a constituit o încălcare a legilor de securitate. Ulterior, Musk a fost de acord ca Tesla să poată supraveghea tweet-urile sale, doar pentru a fi dat din nou în judecată pentru încălcarea acordului la care ajunseseră anterior, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel