Elon Musk a pierdut o avere mai mare decât oricine altcineva din istorie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Distrugerea averii lui Elon Musk a devenit istorică. Directorul general al Tesla, SpaceX și Twitter are o avere în valoare de 137 de miliarde de dolari, conform Bloomberg Billionaires Index, suficient de bună pentru a ocupa locul al doilea pe lista celor mai bogați din lume, după președintele LVMH, Bernard Arnault.

CEO-ul Tesla (TSLA), SpaceX și Twitter are o avere de 137 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index, suficient de bun pentru locul doi pe lista celor mai bogați din lume, după președintele LVMH (LVMHF), Bernard Arnault. Dar la apogeul său în noiembrie 2021, averea netă a lui Musk era de 340 de miliarde de dolari. Asta face ca Musk să fie prima persoană care a pierdut vreodată 200 de miliarde de dolari, a raportat Bloomberg săptămâna trecută, scrie CNN.

Cea mai mare parte a averii lui Musk este legată de Tesla (TSLA), al cărei stoc a scăzut cu 65% în 2022. Cererea de Tesla (TSLA) a scăzut pe măsură ce concurența în vehiculele electrice de la producătorii auto consacrați a crescut anul trecut. Compania și-a ratat obiectivele de creștere și a redus producția în China. Livrările sale din trimestrul al patrulea, anunțate luni, au ratat estimările Wall Street.

Dovezile privind scăderea interesului cumpărătorilor de mașini pentru Tesla au devenit evidente luna trecută, după ce compania a anunțat o vânzare rară, în încercarea de a goli stocurile. Tesla a oferit două reduceri pentru cumpărătorii care iau în primire un vehicul înainte de sfârșitul anului, oferind inițial o reducere de 3.750 de dolari, apoi dublând reducerea la 7.500 de dolari cu două săptămâni înainte de sfârșitul anului 2022.

Investitorii au fost zguduiți de reduceri, ducând acțiunile să scadă cu 37% în decembrie. 

Criticii s-au întrebat de mult timp dacă Tesla a meritat vreodată evaluarea de un trilion de dolari pe care o avea la începutul anului 2022.

La apogeul său, Tesla valora mai mult decât cei mai mari 12 producători de automobile de pe planetă la un loc, în ciuda faptului că avea o fracțiune din vânzările lor.

Tesla a încheiat anul în valoare de 386 de miliarde de dolari - încă mult mai mare decât rivalii săi producători de automobile, dar mult mai mică decât titanii tehnologiei - Apple (AAPL), Microsoft, (MSFT) Google (GOOGL) și Amazon (AMZN) - cu care era comparată. cu un an în urmă.

Achiziția Twitter de 44 de miliarde de dolari de către Elon Musk nu a ajutat nici acțiunile Tesla, nici averea personală a lui Musk. Musk, cel mai mare acționar al Tesla, a vândut acțiuni Tesla în valoare de 23 de miliarde de dolari de când interesul său pentru Twitter a devenit public în aprilie.

Twittarea lui constantă și comportamentul din ce în ce mai neregulat, în special după ce a preluat funcția de CEO la Twitter, i-a înfuriat pe investitorii Tesla care doresc ca Musk să acorde mai multă atenție companiei sale semnificativ mai mari și mai valoroase. Musk s-a apărat împotriva criticilor, spunând că nu a ratat o întâlnire majoră Tesla de când și-a asumat responsabilitatea pentru Twitter.

Acțiunile Tesla ar putea reveni, iar Musk ar putea deveni din nou cea mai bogată persoană din lume. Dar reputația lui Musk de geniu a suferit unele daune serioase în 2022 - aproape la fel de mult ca și averea lui personală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel