Elon Musk a DONAT în scopuri caritabile acțiuni Tesla în valoare de 5,7 miliarde de dolari
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Elon Musk a donat în scopuri caritabile acțiuni Tesla în valoare de 5,7 miliarde de dolari.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a donat unor organizații de caritate acțiuni Tesla în valoare de 5,7 miliarde de dolari, în 2021, potrivit documentelor trimise autorităților de reglementare din SUA, scrie Bloomberg. Actele nu indică cine a primit exact aceste 5.000.044 de acțiuni.

Donația a fost făcută ca parte a unei serii de vânzări de acțiuni Tesla. În total, Musk a vândut acțiuni în valoare de peste 16 miliarde de dolari în ultimele două luni ale anului 2021. El a convertit, de asemenea, aproximativ 22,9 milioane de opțiuni în acțiuni anul trecut.

Șeful Tesla a estimat în decembrie, la câteva săptămâni după ce a făcut donația, că va trebui să plătească taxe de peste 11 miliarde de dolari, pentru 2021. Potrivit Chronicle of Philanthropy, Musk a devenit al doilea cel mai mare filantrop în ceea ce privește donațiile în 2021. Bill și Melinda Gates s-au aflat în fruntea listei cu un total de 15 miliarde de dolari donați în scopuri caritabile.

Nu se cunoaște valoarea exactă a donațiilor către organizații caritabile făcute de Musk, dar șeful Tesla raportează uneori acest lucru pe rețelele de socializare. În martie 2021, el a scris pe Twitter că donează 20 de milioane de dolari școlilor din Texas și 10 milioane de dolari pentru reconstrucția centrului orașului. În 2018, el a scris că a vândut acțiuni Tesla în valoare de peste 100 de milioane de dolari într-o donație de caritate.

Compania lui Elon Musk, în plin SCANDAL! Neuralink a RECUNOSCUT

Compania care dezvoltă o legătură între computere și creierul uman a răspuns la afirmațiile potrivit cărora metodele sale experimentale sunt "de proastă calitate" și au "mutilat" creierul maimuțelor.

Reacționând la acuzațiile Comitetului Medicilor pentru Medicină Responsabilă, Neuralink a recunoscut că 8 maimuțe au fost eutanasiate în timpul testelor cu cipuri cerebrale.

Cu toate acestea, într-o postare pe blogul oficial, compania a ripostat: "Este important de menționat că aceste acuzații provin de la persoane care se opun oricărei utilizări a animalelor în cercetare".

În declarația Neuralink se afirmă că societatea "se angajează să lucreze cu animalele în cel mai uman și etic mod posibil" în încercarea sa de a găsi o modalitate de a îmbina inteligența biologică cu cea mecanică. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel