Elon Musk a dezvăluit primul vehicul super greu al companiei SpaceX / FOTO
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 19 Martie 2021, 22:51
WhatsApp
Elon Musk a dezvăluit primul vehicul super greu al companiei SpaceX /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Elon Musk a dezvăluit primul vehicul super greu al companiei SpaceX / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
SpaceX a atins un moment important în lunga călătorie de a scoate de pe sol racheta Starship, destinată să ajungă pe Marte.

O imagine încărcată de CEO-ul SpaceX, Elon Musk, prezintă prima divizie Super Heavy a companiei sale spațiale, o rachetă masivă de 230 de picioare (peste 65 de metri), menită să ducă în orbită Starship, o navă spațială gigantică în sine.

Prototipul rachetei, supranumit Booster 1, „este o cale de urmărire a producției, aflând cum să construiască și să transporte o stație înaltă de 70 de metri”, a spus Musk într-un tweet de joi. „Booster 2 va zbura”, a continuat acesta.

Etapa de rachetă Super Heavy este menită să lanseze Starship de pe sol, dar să se întoarcă pe Pământ pentru aterizare verticală nu după mult timp de la decolare. Acesta este aproape același principiu ca și la amplificatoarele Falcon 9 ale companiei.

De fapt, ambițiile lui Musk depășesc deja acest plan. După cum a sugerat în trecut, SpaceX ar putea încerca într-o zi să prindă rapelul Super Heavy folosind un turn cu brațe uriașe.

Odată ce Starship ajunge la suprafața Lunii sau a lui Marte, nu va mai avea nevoie de atât de multă putere pentru a se întoarce acasă, din cauza atmosferelor mai subțiri și a gravitației reduse. Este un moment important pentru compania spațială, în special în lumina dorințelor sale ambițioase. Dacă totul merge conform planului, Musk intenționează să lanseze primul zbor de testare orbital al Starship anul acesta, precizează Futurism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?