Elitele rusești vând și pleacă. Cum se descurcă bogații Rusiei?
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels
Mai multe familii bogate din Rusia au început să își vândă din bunurile de valoare pentru a putea supraviețui în actuala situație. 

Shawn Elliott, președintele diviziei de lux la Nest Seekers International, o agenție imobiliară, a declarat că a primit zeci de cereri. Nu erau de la potențiali cumpărători, ci de la vânzători. Apelurile au venit de la New York și Miami, două puncte fierbinți, populare printre rușii bogați, un posibil semn a ceea ce ar putea deveni vânzarea fulger a unor case de lux, proprietăți pe malul mării și apartamente penthouse, în timp ce rușii se străduiesc să facă un pas înaintea sancțiunilor internaționale, scrie CNN

„Oamenii de genul ăsta își sună managerii”, a spus Elliott despre proprietarii ruși. Proprietarii au fost îngrijorați de un aspect: „Dacă ar fi să vând, cât de repede ai putea vinde asta?”

Sancțiunile au atins și buzunarele celor foarte bogați

Impactul sancțiunilor coordonate din SUA, Regatul Unit și Uniunea Europeană a transmis unde de șoc în rândul elitei ruse, în timp ce oligarhii, unii vizați, iar alții făcând pași îndrăzneți în așteptarea a ceea ce ar putea urma, caută să-și mute iahturile, să renunțe la anumite active și să se adapteze la un val de sancțiuni care au venit mai rapid decât de obicei și sunt mai extinse decât înainte.

Miliardarul rus Roman Abramovici, care nu a fost sancționat, a anunțat miercuri că va vinde clubul de fotbal Chelsea, deoarece este „în interesul clubului, al fanilor, al angajaților, precum și al sponsorilor și partenerilor clubului”. El a spus că veniturile nete din vânzare vor merge către o fundație înființată pentru a ajuta „victimele războiului din Ucraina”.

Rușii fug din țară pe la granița cu Finlanda

Cu zborurile către Europa oprite, singura cale de ieșire din țară este cu mașina, trecând această graniță, sau cu trenul. Am vorbit cu o tânără rusoaică care pleca în Occident, una dintre norocoșii care avea viză UE înainte de anunțarea sancțiunilor. Era oripilată de ceea ce se întâmplă.

„Oamenii din Ucraina sunt oamenii noștri, familia noastră”, a spus ea. „Nu ar trebui să-i omorâm”.

S-ar gândi să se întoarcă? „Nu în timp ce îngrozitorul nostru guvern este acolo. Este atât, atât de trist”. Ea a spus că majoritatea rușilor nu vor acest război, dar riscă să ajungă la închisoare dacă încearcă să-l înfrunte pe Putin.

În Finlanda, există o simpatie imensă pentru oameni ca ea, la fel ca și pentru Ucraina și locuitorii săi. Această simpatie și teama că Rusia ar putea ataca alți vecini, cum ar fi Finlanda însăși, schimbă atitudinile față de înclinațiile tradiționale ale Finlandei către neutralitate. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel