Elisabeta Lipă, mesaj plin de amărăciune după performanţa din canotaj
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Elisabeta Lipă, FRC, a declarat că se bucură de ”performanţa noastră, dar mă doare că nu mai sunt şi alte sporturi lângă noi”.

Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj (FRC), Elisabeta Lipă, a declarat, luni, la Complexul Sportiv Naţional de la Snagov, că pe de o parte o bucură rezultatele canotorilor de la Campionatele Europene, dar în acelaşi timp a precizat că o doare faptul că alte discipline sportive cu tradiţie din România nu mai obţin rezultate la competiţiile internaţionale.

'Sunt un preşedinte fericit după aceste rezultate de excepţie. Dar toate aceste performanţe nu le obţineam dacă nu aveam în spate şi o echipă de specialişti, de la cei de la centrul de cercetare, la antrenori, la psihologi, medici, angajaţii de la acest complex şi aşa mai departe. Poate că adversarii cu care ne luptăm au condiţii mult mai bune, însă noi suntem puţini, dar buni. O parte din mine se bucură de această performanţă şi de faptul că putem să ne batem încă de la egal la egal cu marile puteri din canotaj. Însă în acelaşi timp mă doare că nu mai sunt şi alte sporturi pe lângă noi. Dar nu e timpul pierdut, investind vor apărea şi alţi sportivi, pentru că talent avem, slavă Domnului. De ajutor au nevoie însă sportivii, pentru că o medalie de aur nu se mai poate cuceri aşa uşor în condiţiile actuale. Avem nevoie de cercetare, de medicină, de nutriţie, de psihologie, de antrenori... de multe lucruri', a spus Lipă.

Mesajele oficialilor

Prezentă la festivitatea organizată de FRC la Complexul Sportiv Naţional de la Snagov în onoarea medaliaţilor de la CE de la Glasgow, ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, le-a mulţumit sportivilor şi oficialilor din canotaj pentru performanţele din ultimul timp. 'Ne aflăm aici la acest frumos centru al Ministerului Tineretului şi Sportului pentru această echipă, pentru a le mulţumi canotorilor pentru toate rezultatele pe care le-au avut. Avem aici federaţia care a cucerit anul trecut cele mai multe medalii la competiţiile internaţionale, iar acest lucru spune foarte mult. Este un efort individual, dar în acelaşi timp al întregii echipe, al tuturor acelora care sunt alături de sportivi. Felicitări şi mult succes şi la Mondiale în septembrie', a afirmat Ioana Bran.

La rândul său, secretarul general al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), George Boroi, a declarat: 'M-aş bucura ca aceste rezultate deosebite să le avem şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ţinând cont de priceperea şi dorinţa de mare performanţă a conducerii federaţiei, sper ca Tokyo să fie o ediţie despre care să vorbim la modul foarte plăcut. Îi felicit pe sportivi şi vă asigur de toată susţinerea mea şi a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român'.

Festivitate în onoarea medaliaţilor de la Campionatele Europene

Federaţia Română de Canotaj a organizat, luni, la Complexul Sportiv Naţional Snagov, o festivitate în onoarea medaliaţilor de la Campionatele Europene. La acest eveniment au participat ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, secretarul de stat al MTS, Cosmin Butuza, secretarul general al COSR, George Boroi, foşti sportivi, preşedinţi de cluburi şi oficiali ai FRC.

La CE de la Glasgow, canotorii români au obţinut 7 medalii dintre care 3 de aur (patru rame masculin, dublu rame feminin, 8+1 feminin), 2 de argint (dublu vâsle masculin, patru rame feminin) şi 2 de bronz (8+1 masculin, dublu rame masculin). În urma acestor rezultate, România a încheiat Campionatele Europene de canotaj pe primul loc în clasamentul pe medalii.

Vezi și: Canotaj, Europenele de la Glasgow. Două noi medalii pentru România. Clasament pe națiuni


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel