Data actualizării:
Data publicării:

Elisabeta Lipă, invitatul săptămânii la MI-Th Influencer, cu Mirela Vescan şi Thea Haimovitz

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Duminică, 22 ianuarie 2023, avem o nouă ediţie a emisiunii MI-Th Influencer, cu Mirela Vescan şi Thea Haimovitz. 

Invitatul săptămânii este Elisabeta Lipă. Urmăriţi o emisiune extrem de interesantă duminică, 22 ianuarie, de la ora 11:00, pe DC NEWS, DC NEWS TV, dar şi pe Spectacola, precum şi pe paginile de Facebook şi Youtube ale acestor site-uri. 

Rămâneţi alături de noi! 

Youtube video image

Cine este Elisabeta Lipă

A început canotajul la 16 ani, iar peste numai un an a fost selecţionată în lotul olimpic al României unde a rămas timp de aproape 24 de ani.

În 1981, la Campionatele Mondiale rezervate juniorilor, a cucerit prima medalie din cariera sa de sportivă, bronz în proba de patru vâsle cu cârmaci (4x+).

În 1984, la Los Angeles, la 19 ani, a cucerit primul său titlu olimpic la dublu vâsle. A fost doar începutul unei cariere sportive de legendă. A devenit cea mai medaliată canotoare din istoria Jocurilor Olimpice, cu cele cinci medalii de aur, două de argint şi una de bronz cucerite într-o perioadă de 20 de ani.

A fost primul sportiv din istorie care a câştigat şase medalii olimpice la canotaj, record pe care şi l-a doborât de două ori, ajungând primul sportiv din canotaj care a cucerit opt medalii olimpice.

Are în palmares 25 de titluri de campioană naţională şi a fost port-drapelul delegaţiei României la Jocurile Olimpice de la Sydney (2000) şi Atena (2004). La Atena, în 2004, la 39 de ani, a devenit cea mai vârstnică sportivă care a cucerit un titlu olimpic la canotaj, în proba de opt rame cu cârmaci.

În anul 2000, Elisabeta Lipa a fost declarată de federația internaţională de specialitate cea mai bună canotoare a secolului XX.

Pe 1 iunie 2000, la Lucerna, în Elveţia, a primit medalia "Thomas Keller", cea mai înaltă distincţie din canotaj, iar preşedintele României i-a conferit Ordinul Naţional Serviciul credincios în grad de comandor, pentru talentul, pregătirea deosebită şi dăruirea excepţională dovedite în întreaga carieră sportivă, scrie COSR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel