Elisabeta Lipă cere ca Mouratoglou şi echipa Simonei Halep să plătească pentru că sportiva a fost găsită dopată
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Elisabeta Lipă, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport, spune că normal ar fi ca şi echipa Simonei Halep să fie trasă la răspundere după ce sportiva a fost suspendată 4 ani pentru dopaj. 

"Este nedrept ce i se întâmplă Simonei, dar, din păcate, nimeni dintre noi, chiar dacă se adună toată țara pentru a o ajuta, nu avem cum.

De obicei nu plătește numai sportivul. Avem atâtea cazuri în care unii sportivi recunosc (n.r. - dopajul). Sunt întrebați cine le-a dat substanțele: Ai 8 ani de pedeapsă, dar o scădem dacă ne spui cine. Și ei spun. Dar când tu știi că nu ai luat nimic, pe cine să arăți cu degetul? Nu ai pe cine.

În cazul Simonei, de la preparatorul fizic la kinetoterapeut, sunt mulți care și-au adus aportul la nenorocirea asta. În mod normal și ei trebuie să plătească. Ea s-a lăsat pe mâna lor cu toată încrederea, tot sufletul. Suspiciunea nu poate plana doar asupra ei.

Numai în situația ei să nu fii, să ajungi la nivelul ăsta și să stai atât timp fără răspuns, apoi când speri că oamenii au înțeles că nu ai nicio vină, să primești decizia asta. Cei patru ani de suspendare o scot de tot din activitate”, a afirmat Lipă la emisiunea Zoom Sport, de la OrangeSport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel