Eliminați ușor urmele de super glue de pe orice suprafață: metoda testată de gospodine
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Eliminați ușor urmele de super glue de pe orice  - metoda testată de gospodine. Sursa - pixabay.com
Eliminați ușor urmele de super glue de pe orice - metoda testată de gospodine. Sursa - pixabay.com
Adesea, când lucrați cu un adeziv puternic totul în jur se poate murdări. Și atunci, trebuie să găsiți soluții ca să scăpați de urmele adezivului.     

Dacă vărsați accidental lipici pe o suprafață de plastic, acetona și solvenții similari nu sunt cea mai bună opțiune. În schimb, încercați să utilizați ulei.  

Dacă siguranța plasticului nu este o prioritate, doar ungeți pata cu ulei, apoi îndepărtați cu atenție adezivul cu un cuțit sau alt obiect ascuțit.

Puneți bile de vată în ghivecele plantelor de interior. Secretul grădinarilor cu experiență, dezvăluit

Super glue poate fi îndepărtat cu ușurință de pe suprafețele de lemn mat cu acetonă. Dacă suprafața din lemn este lăcuită, atunci folosiți ulei. Cu toate acestea, în cazul lemnului lăcuit, există întotdeauna potențialul de deteriorare a finisajului, așa că fiți pregătit pentru șlefuire și refinisare.

Dacă adezivul se varsă pe linoleum, ștergeți zona cu alcool sau cu soluție de îndepărtare a lacului de unghii. Pentru început, testați efectul solventului asupra unei bucăți care este ascunsă de ochi, deoarece este probabil ca linoleumul să-și schimbe culoarea.

BONUS. Pune un cartof crud în frigider: trucul este folosit cu succes și în bucătăriile restaurantelor celebre

Frigiderul devine foarte des o sursă de miros insuportabil. Dar puține gospodine știu că această problemă poate fi rezolvată simplu și ușor, cu ajutorul unui truc.

Pune un cartof crud în frigider și o problemă mare va dispărea. Cel mai adesea acest lucru se întâmplă, deoarece gospodinele acordă o atenție insuficientă condițiilor de depozitare a produselor.

Cu toate acestea, problema poate fi rezolvată cât ai pocni din degete. Important este să cunoști acest truc obișnuit, care este folosit și în bucătăriile restaurantelor celebre.

Tot ce aveți nevoie este un cartof crud obișnuit. Leguma  trebuie curățată de coajă și tăiată în jumătate. Așezați jumătățile de cartofi pe diferite rafturi ale frigiderului.


Opt plante de interior potrivite pentru baie: transformă camera într-o oază de verdeață

Metoda este convenabilă deoarece nu trebuie să folosiți o cantitate mare de legume. Dacă cartoful devine negru, tăiați doar stratul care s-a întunecat și puneți feliile la locul lor.

În plus, gospodinele cu experiență susțin că, dacă ștergeți frigiderul din interior cu suc de roșii nediluat și apoi spălați produsul neobișnuit cu apă caldă, mirosul urât va părăsi frigiderul pentru totdeauna.

BONUS. Gresia din baie și din bucătărie va fi mai curată: cu câteva produse din cămară, plăcile vor străluci

Gresia are nevoie de întreținere regulată pentru a fi mereu curată. Multe gospodine au abandonat utilizarea produselor achiziționate din magazine, deoarece acestea sunt scumpe, iar efectul lor nu este atât de impresionant.

În plus, o serie de substanțe chimice de uz casnic provoacă fisuri invizibile pe gresie. În timp, acestea devin un adevărat magnet pentru murdărie și apariția germenilor.

Cum poți curăța gresia cu ajutorul mijloacelor improvizate

Mai întâi trebuie să încălzești un litru și jumătate de apă și să o torni într-un recipient. După asta dizolvă un plic de acid citric și câteva linguri de bicarbonat. Se amestecă bine și se mai adaugă aproximativ 100 ml de oțet.

Curăță vasele și tacâmurile, murdare de grăsime, cu ceai: un truc simplu care funcționează

Ulterior, trebuie să aplici produsul obținut pe o cârpă sau un burete și să-l distribui într-un strat uniform pe gresie. Se recomandă să aștepți 15 minute. Freacă bine suprafața gresiei cu un burete, apoi spală gresia cu apă curată.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel