Eliminarea rețelelor sociale. Coșea, scenariu sumbru: Mi-e teamă. Asta înseamnă o pregătire pentru mișcări sociale grave
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Eliminarea rețelelor sociale. Coșea, scenariu sumbru: Mi-e teamă. Asta înseamnă o pregătire pentru mișcări sociale grave
Eliminarea rețelelor sociale. Coșea, scenariu sumbru: Mi-e teamă. Asta înseamnă o pregătire pentru mișcări sociale grave
Economistul Mircea Coșea vine cu un scenariu sumbru pentru români.

Economistul Mircea Coșea avertizează că românii o vor duce și mai greu din toamnă. Acesta spune că vom fi nevoiți să avem doar trei tipuri de cheltuieli. În plus, economistul lansează un scenariu sumbru în legătură cu motivul care ar sta la baza discuțiilor legate de eliminarea rețelelor de socializare.

"Vor rămâne trei tipuri de cheltuieli"

"În septembrie-octombrie, atunci când va trebui ca să pregătești copiii pentru școală, sunt cheltuieli în plus, încep să apară facturile la căldură, la apa caldă, va fi un fel de criză de lichiditate, adică lumea nu va mai avea bani. Asta ce înseamnă? Se va reduce consumul. Consumul deja s-a redus, în magazine nu mai e același nivel de consumerism. Se va reduce consumul, iar asta înseamnă că întreaga economie va intra într-o perioadă de înghețare. Va fi din ce în ce mai greu ca să-ți gospodărești bugetul personal. Și asta ce înseamnă? Conform tradiției românești, care s-a verificat și în timpul comunismului, românul va cheltui cel mai mult pentru mâncare, dar va reduce cheltuielile esențiale: cheltuieli cu cultura, cu timpul liber, cu amenajarea casei, cu anumite investiții făcute în casă, asta se vor reduce. Vor rămâne trei tipuri de cheltuieli: mâncare, sănătate, și copil.

"Se discută despre eliminarea rețelelor sociale, asta înseamnă o pregătire pentru mișcări sociale grave"

Asta arată că condițiile de viață se vor deteriora și aici fac o deosebire care trebuie înțeleasă. Nu este vorba despre standardul de viață, cât cheltuim și cum mâncăm, ci condițiile de viață. Condițiile de viață înseamnă mediul pe care societatea îl dă individului ca să se dezvolte ca individ. Ori noi îl vom restrânge. Și atunci toată societatea, nu numai la noi, dar în întreaga lume, se va orienta spre altceva, iar acest altceva mi-e teamă că vor fi mișcări sociale foarte periculoase. Mi-e teamă de asta, iar dacă văd acum niște lucruri care mă îngrijorează, de exemplu, se discută despre eliminarea rețelelor sociale, asta înseamnă o pregătire pentru mișcări sociale grave pentru că rețelele sociale sunt cele care mobilizează. Deci intrăm într-o perioadă care este, am spus-o și o spun, trebuie să înțeleagă și conducătorii noștri, că suntem în economie de război.

"Economia de război"

Economia de război înseamnă o economie care are o singură datorie. Nu mai e interesant să faci o creștere economică, datoria este să asiguri populației condiții de viață normale în orice situație de catastrofă, ori noi suntem în catastrofă. Secetă avem, cu energia stăm cum stăm, Ucraina e la o aruncătură de băț de noi, toate lucrurile astea arată că trebuie să ne mobilizăm cumva. Ori această mobilizare înseamnă solidaritatea. Solidaritatea pleacă de la încrederea populației în cei care ne guvernează. Păi dacă ei ne spun că noi o ducem bine și noi vedem că o ducem altfel?",  a declarat Mircea Coșea în cadrul emisiunii Controversat de la Realitatea Plus.

Utilizatorii din Uniunea Europeană riscă să rămână fără Facebook și Instagram

Cetățenii din Uniunea Europeană ar putea rămâne fără Facebook și Instagram în această vară, ca urmare a deciziei luate de autoritatea de reglementare în domeniu din Republica Irlanda. Comisia irlandeză pentru protecția datelor i-a informat joi pe omologii săi din Europa că va bloca Meta - compania care deține Facebook - să trimită în SUA datele utilizatorilor europeni. Proiectul de decizie al autorității irlandeze blochează ultima soluție legală găsită de Meta pentru a transfera în SUA mari cantități de date colectate în UE.

Se întâmplă astfel după ani de bătălii în justiție între gigantul tehnologic american și activiștii europeni pentru păstrarea confidențialității datelor. Curtea Europeană de Justiție a anulat în 2020 așa-numitul pact Privacy Shield, privind fluxurile de date, din cauza temerilor legate de practicile de supraveghere din SUA.

Prin decizia luată atunci, instanța europeană a îngreunat, totodată, utilizarea unui alt instrument juridic pe care Meta și multe alte firme din SUA îl folosesc pentru a transfera date cu caracter personal. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel