Eliminare VIZE SUA pentru români. Aurescu, anunț după discuția cu Blinken
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
pixabay
pixabay
Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a vorbit despre eliminarea vizelor SUA pentru români. 

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a avut o discuție cu Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, la reuniunea de la Bruxelles a miniştrilor de Externe din ţările membre NATO.

”Avem un singur criteriu care mai trebuie îndeplinit”

Într-o intervenție la Antena 3, întrebat de Radu Tudor dacă există premisele unei schimbări fundamentale, unui anunț foarte bun în privința procesului de eliminare a vizelor pentru cetățenii români care vor să meargă în SUA, Bogdan Aurescu a răspuns: ”Este un obiectiv comun pe care-l avem, împreună cu administrația americană, la care lucrăm împreună, există un grup de lucru comun cu Departamentul de Stat, care se întâlnește frecvent. Avem un singur criteriu care mai trebuie îndeplinit și anume acela ar ratei de refuz. (...) Este vorba despre un criteriu prevăzut de legislația americană și vom încerca să lucrăm și cu Congresul American pentru a vedea în ce măsură pot fi identificate și introduse în legislația americană o serie de excepții care să ajute România să ajungă mai repede în programul VISA Waiver.”

Prin urmare, se fac eforturi ca numărul cererilor de viză respinse să scadă, astfel încât rata de refuz să fie la plafonul de 3%, prevăzut de legislația americană. Conform ministrului, România se află acum la 9-10%. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel