Eliminare taxă audio-tv: Conducerea TVR se întâlnește cu președintele Iohannis
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Irina Radu, preşedintele-director general al SRTv, a declarat că va cere împreună cu şeful SRR, Ovidiu Miculescu, preşedintelui Klaus Iohannis o întâlnire referitoare la taxa-radio tv. Irina Radu a confirmat că va cere președintelui să nu promulge legea adoptată de Parlament. 

"Am discutat cu domnul Miculescu şi vom face o adresă împreună (către preşedintele Klaus Iohannis - n.r). Vom cere cel puţin în primă etapă o întâlnire în care să discutăm şi cu domnul preşedinte. Mi se pare normal pentru că domnia sa a avut deja nişte afirmaţii săptămâna trecută vizavi de această iniţiativă. Am reţinut părerea domniei sale, nu ştiu dacă a rămas la fel sau s-a schimbat între timp, dar cred că întâlnire este necesară. După aceea, vor urma şi celelalte demersuri',' a spus Irina Radu.

Întrebată dacă va cere şefului statului să nu promulge legea, Irina Radu a confirmat. Ea a arătat că proiectul de lege iniţiat de Liviu Dragnea, care prevede şi eliminarea taxei tv, afectează televiziunea publică, precizând că este ciudat că această lege a fost discutată fără să fie implicaţi şefii instituţiilor.

Sigur că afectează. Vreau să clarific ceva: poziţia mea a fost foarte rezervată pentru că nu am avut destule informaţii. De aceea primele ieşiri publice, şi nu schimb nimic, au fost rezervate şi rezervate sunt şi acum. De ce? Pentru că este foarte ciudat să se lanseze public discuţia despre o asemenea modificare legislativă fără ca cel puţin şefii acestor două instituţii să fie măcar implicaţi. , a afirmat Irina Radu.

De unde vor veni banii ?

Ea a adăugat că nu ştie ce se va întâmpla de la 1 ianuarie cu instituţia sa şi a încercat să afle de la persoanele implicate.

Sunt enorm de multe întrebări. Eu, fiind foarte practică şi organizată, vreau să ştiu ce se întâmplă. Cum intră banii de la 1 ianuarie? Din ce buget? Bugetul, ce Guvern îl face? Ce se întâmplă? În teorie putem fi de acord şi suntem deschişi la orice. Vrem să funcţionăm, vrem să fim cu voi ceilalţi într-o competiţie corectă. Nu vrem suprafinanţare, dar revin la ce am spus, din păcate, acum un an şi, din păcate, nu s-a schimbat mare lucru: cineva trebuie să hotărască ce se vrea de la cele două instituţii şi de la TVR mai ales din punct de vedere al situaţiei financiare, a adăugat aceasta.

Irina Radu a mai spus că i-a cerut o întâlnire şi preşedintelui PSD, Liviu Dragnea. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel