ELIMINARE supraacciză carburanți. USR a votat împotriva Renew, PNL împotriva PPE, în Parlamentul României
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 04 dec 2019, 15:17
WhatsApp
Dan Barna și Dacian Cioloș
Dan Barna și Dacian Cioloș
Camera Deputaților a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de lege care elimină supraacciza la carburanți.

În Franța, Vestele galbene au ieșit în stradă pentru că Emmanuel Macron a majorat taxele la benzină, asta în timp ce ”copiii” lui Macron - USR și Plus au votat, cu două mâini, abrogarea supraaccizei la carburanți. Acest lucru are ca scop, printre altele, reducerea poluării.

Pe de altă parte, Adina Vălean (PNL), comisar european pe Transporturi din partea României, a zis că până în 2050 vrea ca UE să ajungă la neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon. Dar poluatorul plătește! Oamenii care circulă mai mult cu mașina, logic că plătesc mai mult. Acest lucru se face punând taxe la benzină și motorină.

Liberalii își fac titlu de glorie după ce s-au chinuit să o pună pe Adina Vălean la transporturi, fiind contra curentului de la nivel european, iar Renew Europe este practic împotriva lui... Emmanuel Macron. Concluzia este una singură: Vestele galbene egal USR în România.

În altă ordine de idei, este populism cât cuprinde la PNL. Realitatea este că prețul nu va scădea cu mai mult de un ban. De-a lungul vremii, odată crescute prețurile, aestea nu au mai scăzut. Și oricum nu vedem ce ar determina producătorii să le reducă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?