Elimină mirosul de pește de pe vase, mâini și din frigider cu ingredientele din cămară: rapid, ieftin și eficient
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Elimină mirosul de pește de pe vase, mâini și din frigider cu ingredientele din cămară - rapid, ieftin și eficient. Sursa - Pexels
Elimină mirosul de pește de pe vase, mâini și din frigider cu ingredientele din cămară - rapid, ieftin și eficient. Sursa - Pexels
Bucatele din pește sunt foarte sățioase, delicioase și sănătoase, dar au un dezavantaj semnificativ: mirosul care rămâne, pentru o lungă perioadă de timp, pe suprafețele de lucru, mâini, frigider.

Niciun detergent nu elimină acest miros. Mirosul de pește de pe o placă de tăiat sau din frigider poate trece la alte alimente și le poate altera.

O soluție de oțet și apă elimină mirosul de pește dintr-un vas, de pe ustensile de bucătărie, suprafața de lucru. Se dizolvă 100 ml de oțet într-un litru de apă fierbinte. Puneți vasul cu miros de pește în această soluție și lăsați-l timp de 15 minute. Apoi spălați vasul cu detergent.

O linguriță de zahăr va rezolva o problemă neplăcută din bucătărie. Metoda bunicilor noastre este de neînlocuit

Sucul de lămâie ajută la eliminarea mirosului de pește de pe masa de lucru și tocător. Frecați bine tocătorul cu o jumătate de lămâie și apoi clătiți-l cu apă fierbinte. De asemenea, puteți freca tocătorul cu lămâie și înainte de a tăia peștele.

Puteți elimina mirosul vechi de pește de pe tocător cu frunze de ceai sau pudră de muștar. Aceste produse se presară pe tocător, se lasă 10 minute, apoi se clătește.

Cum să-ți speli părul fără șampon, folosind doar produse naturale din cămară

 

Cum să scoți mirosul de pește din frigider

 

Pentru a elimina mirosul de pește din frigider, deconectați-l de la sursa de alimentare și scoateți toate alimentele. Apoi ștergeți pereții, rafturile și ușa frigiderului cu o soluție de bicarbonat: 4 linguri la 1 litru de apă caldă. Lăsați să acționeze 30 de minute și clătiți frigiderul cu apă curată și caldă.

Plantele tale suferă de căldură? Rezolvă problema în câțiva pași simpli cu această metodă originală

Mirosul de pește care intra în mâini poate fi îndepărtat cu suc de lămâie. Ștergeți-vă mâinile și degetele cu pulpă proaspătă de lămâie.

Dacă hainele sunt pătate de pește, atunci acestea trebuie înmuiate într-o soluție de oțet și apă, apoi spălate normal.

Dacă gustul de pește rămâne în gură, mestecați frunze de pătrunjel. De asemenea, gustul de pește din gură poate fi combătut cu mere proaspete, citrice sau căpșuni.

Mașina de spălat vase va fi întotdeauna curată și parfumată: ai nevoie de o cupă cu acest produs secret

 

Mașinii de spălat vase este oglinda unei gospodine, dar nu este ușor să o întreții mereu curată și parfumată. Gestionare proastă a aparatului electrocasnic duce la formarea mucegaiului, a calcarului și la apariția mirosurilor neplăcute. 

Evident aceste probleme apar nu din cauza neglijenței, dar din cauza circulației constante a apei. Pentru a rezolva această problemă, vă dezvăluim metoda care ne garantează că mașina de spălat vase va fi mereu curată, și parfumată. Să vedem cum să punem în practică acest truc cu adevărat ingenios.

Gospodinele cu experiență pun săpun în pantofi: cea mai supărătoare problemă a verii va rămâne amintire

Luați o ceașcă și umpleți-o cu oțet de mere. Apoi adăugați oțetul în cuva mașinii de spălat vase și porniți aparatul. Imediat veți vedea diferența. Cu siguranță te va uimi rezultatul obținut. Folosește această metodă și atunci când curăți mașina fără a încărca în ea vasele, pentru a vă asigura că este curată și parfumată.

Gresia și faianța din baie vor fi curate și vor străluci: ai nevoie de două ingrediente și murdăria va rămâne amintire

Uleiuri esențiale. Luați o cană de apă și puneți o jumătate de linguriță de ulei esențial după preferință.  Lavanda și citricele sunt, cu siguranță, cele mai recomandate. Spălarea în vid va asigura un rezultat grozav. Evitați să-l folosiți atunci când spălați vase, deoarece aroma uleiurilor esențiale ar putea rămâne pe farfurii și pahare.

Pune un pahar cu apă cu bicarbonat în frigider: un truc despre care mulți nu știu

Bicarbonat de sodiu.  Este cu siguranță un mare aliat în curățenia casnică.  Luați o cană cu bicarbonat de sodiu, în care veți adăuga 4 picături de ulei esențial. Apoi începeți spălarea cu vid. Vei fi uimit de rezultat!

Cadă este îngălbenită și pătată? Ai nevoie de două produse din cămară: simplu, ieftin și rapid

Săpun de Marsilia. Luați un săpun de Marsilia și dați-l prin răzătoare. La un pahar cu fulgi de săpun de Marsilia puteți adăuga și o linguriță de bicarbonat de sodiu.

Acid citric. Turnați un pahar cu acid citric în mașina de spălat vase și începeți spălarea.

Suc de lămâie. Dacă doriți puteți folosi un pahar cu suc de lămâie. Mașina de spălat vase va fi curată și parfumată. De asemenea, puteți pune coaja de lămâie în mașina de spălat vase: acestea vor rămâne foarte parfumate și strălucitoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel