ELICOPTER MILITAR PRĂBUȘIT SIBIU: Secretarul american al apărării, mesaj de condoleanțe
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Secretarul american al apărării, Chuck Hagel, a transmis un mesaj de condoleanţe familiilor militarilor decedaţi în urma prăbuşirii elicopterului militar în județul Sibiu, în care se precizează, de asemenea, că SUA își reafirmă "angajamentul de a apăra interesele şi valorile noastre comune  şi de a consolida apărarea noastră colectivă". al MApN în judeţul Sibiu, potrivit unui comunicat al Pentagonului.

"În numele Departamentului Apărării, exprim cele mai profunde condoleanţe familiilor celor opt militari români care şi-au pierdut viaţa într-un accident de elicopter în timp ce se îndreptau către un exerciţiu comun cu forţele americane", a declarat Chuck Hagel, potrivit unui comunicat al Pentagonului, informează Agerpres.

Oficialul american a subliniat, totodată, că, de la aderarea la NATO, România a fost "un aliat marcant şi partener al Statelor Unite" şi că militarii român se bucură de apreciere din partea armatei americane pentru "dedicarea şi jertfele" din Irak, Afganistan şi Europa.

"În timp ce deplângem această pierdere, ne reafirmăm, totodată, angajamentul de a apăra interesele şi valorile noastre comune şi de a consolida apărarea noastră colectivă. Gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă către familiile celor căzuţi la datorie şi către poporul român", se mai afirmă în comunicatul citat.

Vineri, un elicopter militar de tip IAR-330 PUMA s-a prăbușit pe raza localităţii Mălâncrav din judeţul Sibiu, accident în urma căruia opt militari şi-au pierdut viaţa, iar alţi doi au fost răniţi.

Potrivit MApN, elicopterul aparținea Bazei 71 Aeriană de la Câmpia Turzii și se afla în misiune, urmând să participe la un exerciţiu în Poligonul Cincu.

ELICOPTER MILITAR PRĂBUȘIT la SIBIU. Traian Băsescu, mesaj de condoleanțe: Este un moment trist...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel