Eliberat, după ce a stat în închisoare peste 30 de ani pentru o faptă pe care nu a comis-o. Abia acum s-a dovedit că e nevinovat
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik *imagine cu rol ilustrativ
Foto: Freepik *imagine cu rol ilustrativ
Un american şi-a petrecut peste 30 de ani din viaţă în închisoare fără să fie vinovat.

Un bărbat de 55 de ani din California a fost eliberat luna aceasta din închisoarea în care a petrecut peste 30 de ani, după ce au fost descoperite dovezi că nu a fost implicat în atacul armat din 1989 pentru care fusese condamnat, transmite Agerpres.

Daniel Saldana a fost condamnat la 45 de ani de închisoare în 1990 în legătură cu atacul din Baldwin Park, în apropiere de Los Angeles, în care s-a deschis focul asupra unui automobil în care se aflau şase elevi de liceu ce plecaseră de la un meci de fotbal, aceştia fiind confundaţi cu membrii unei bande. Doi dintre adolescenţi au fost răniţi, dar au supravieţuit.

În urma incidentului, Daniel Saldana, Raul Vidal şi April Gallegos au fost găsiţi vinovaţi de tentativă de omor şi "tir asupra unui vehicul ocupat". Saldana, care atunci avea 22 de ani şi lucra în construcţii, şi-a susţinut permanent nevinovăţia, insistând că nu se afla în cel moment la locul faptei. În 2017, Vidal a declarat unei comisii de eliberare condiţionată că el este responsabil pentru cele întâmplate şi Saldana nu a fost prezent.

La o conferinţă de presă, joi, alături de procurorul districtual din Los Angeles, George Gascon, Daniel Saldana s-a declarat "recunoscător" pentru că a fost eliberat.

"Este o luptă, să te trezeşti în fiecare dimineaţă ştiind că eşti nevinovat şi eşti încuiat într-o celulă, strigând după ajutor", a spus bărbatul, potrivit Southern California News Group. "Sunt fericit că a venit şi ziua asta", a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel