Eliberarea autorilor crimei de la Padina. Bogdan Chirieac: Parastasul justiției românești! Dacă vreți, cuplăm și cu pedepsele alea aberante pe care le dă Parlamentul
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Fiii vrăjitoarei Sidonia, acuzați după crima oribilă de la Padina, au fost eliberați din arest preventiv. Ucigașii sunt, în prezent, plasați în arest la domiciliu. 

Cei trei fii ai vrăjitoarei Sidonia, reținuți preventiv sub acuzația de omor după ce, în luna ianuarie, au atacat cu macete un bărbat într-un restaurant de hotel din Padina până l-au lăsat fără suflare, au fost eliberați luni de magistrații Curții de Apel Ploiești. Aceștia au fost plasați în arest la domiciliu în urma deciziei instanței. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat acest subiect la România TV.

VEZI ȘI: Autorii crimei din februarie de la Padina, eliberați din arest

"Domnule Chirieac. fiii vrăjitoarei Sidonia au alergat un om cu macetele, l-au omorât, au stat câteva luni în arest preventiv și acum niște judecători de la Curtea de Apel Ploiești îi eliberează și uitați că în prima noapte de libertate ei fac petrecere. Cum e posibil așa ceva?", l-a întrebat Andreea Crețulescu.

 Bogdan Chirieac: Nu e o petrecere, e parastasul justiției românești

"De fapt nu e o petrecere, e parastasul justiției românești, să știți! N-au niciun fel de treabă. Un judecător i-a trimis acasă pentru crimă. Atât poate justiția din România. Și, dacă vreți, cuplăm și cu pedepsele alea aberante pe care le dă Parlamentul. Și pedepsele fac parte dintr-o tablă de șah a Codului Penal, nu se dau așa după glanda fiecăruia! 25 de ani să ții pe unul în pușcărie pentru un accident pe banii cui? Sigur, se întâmplă, e grav, dar dacă nu a făcut niciun accident îl bagi 5 ani la închisoare? Cum îi integrezi pe oamenii ăștia?

Sau mai erau niște prevederi acolo - 10 ani nu mai ai dreptul să ai permis de conducere... Păi îi poți lua dreptul la muncă, nu are cu ce să ajungă. Din Ilfov în București n-ai cu ce să ajungi de cele mai multe ori. Dacă era drogat s-a urcat la volan pentru că are creierul scurtcircuitat, și aici cred că trebuie alte măsuri.

Rezolvi ceva cu pedepsele astea? E vorba de justiția din România care este nefuncțională. Legile sunt aberante, cel mai adesea în România. Justiția e nicăieri în România. Este foarte bine plătită, normal al trebui să beneficieze de respectul și încrederea populației, nu beneficiază nici de respect nici de încredere. Ministrul Justiției nu are absolut nicio putere. Hashtag-ul care v-a făcut legile, înghițite de același Parlament care a dat aceste aberații astăzi (ca pelicanii, așa le-au înghițit), să știți că l-a scos cu totul din joc pe ministrul Justiției. N-are ce face. CSM-ul nu face. CSM-ul e un fel de organizație sindicală a magistraților" a spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
pixel