Eliberare rețetă online, întrebare esențială. ”Eu CE FAC?”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Dr. Daciana Toma, secretarul Societății Naționale a Medicinei de Familie, a explicat cum se poate obține o rețetă fără ca pacientul să dea ochii cu medicul, în urma unei consultări online.

Dacă un pacient beneficiază de o consultație online și primește o rețetă, el va trebui să o ridice și apoi să se ducă să cumpere medicamentele.

Ce se întâmplă în această situație, a explicat, pentru DC News și DC Medical, medicul Daciana Toma, bazându-se pe un exemplu concret:

”Un pacient cu diabet, care are medicație antidiabetică și care lua, până acum, rețetă doar de la medicul diabetolog:

Cel mai probabil eu nu am scrisoare medicală din care să reiasă ce tratament face acel pacient. Și spun asta despre pacienții cu diabet, despre pacienții oncologici, despre pacienții cu scleroză multiplă, cu epilepsie și care aveau prezentare la medicul din anumite specialități, de exemplu afecțiiunile din Anexa 13.

Eu, ca medic de familie, s-ar putea ca să nu am niciun document la fișă transmis de specialistul respectiv, document referitor la tratamentul pe care îl urmează pacientul. Atunci mă întreb: Ce fac?”, spune Daciana Toma.

Răspunsuri puteți afla din interviul de mai jos:

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel