Data publicării:

Elevi gălățeni, în Franța, într-un schimb de experiență cu liceele din regiunea Nouvelle-Aquitaine

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Consiliul Județean Galați susține financiar echipa Colegiului Național “Alexandru Ioan Cuza”, care, timp de o săptămână, se va pregăti la un liceu din Franța, a ținut să precizeze Costel Fotea, președintele PSD al Consiliului Județean.

Sunt elevi extrem de bine pregătiți, cu rezultate școlare deosebite, participări și premii la Olimpiada de Limba Franceză, care vor avea parte de o experință unică, de care își vor aminti toată viața.

Vor cunoaște un alt sistem de învățământ, vor lega prietenii cu colegii lor din Franța și vor putea chiar să-și îmbunătățească cunoștințele și abilitățile într-o limbă străină.

Cei opt elevi vor fi însoțiți de două cadre didactice, iar Consiliul Județean Galați va suporta costurile de transport, cazarea fiind asigurată de partenerii francezi din cadrul acestui important proiect educațional.

Nu este pentru prima oară când suntem alături de elevii gălățeni, de-a lungul anilor fiind derulate mai multe schimburi de experiență între liceele din Galați și cele din regiunea Nouvelle-Aquitaine.

Totul în cadrul unui parteneriat de succes, pe care îl avem de mai bine de 20 de ani cu autoritățile din această importantă regiune a Franței.

Le urez mult succes, le doresc să aibă încredere în ei și să se bucure de această experiență din viața lor. Suntem tare mândri de voi!, arată Costel Fotea.

Vezi și: „Școala altfel” și „Săptămâna verde”, adevărate bătăi de cap pentru părinți. O mamă a cerut lămuriri Ministerului Educației

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel