Elevi din Brăila, protest pentru susţinerea directoarei unui liceu
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Elevii Liceului Tehnologic Nicolae Titulescu din Însurăţei, Brăila, au protestat în curtea şcolii împotriva schimbării din funcţie a directoarei. 

Cu explicaţii a venit Dănuţ Ionuţ Lungu, consilier local independent. Acesta spune că motivul demiterii ar fi, de fapt, apartenenţa politică a directorului liceului. 

”În luna noiembrie 2016, dna profesoară Mihaela Nastasescu, profesor gr. didactic I, titular pe catedră de limba engleză de la Liceul Tehnologic Nicolae Titulescu din Orașul Însurăței din anul 2007, absolventă a Universității București – Facultatea de Litere, specializare Filologie, dețînătoare a certificatului QTS (Certificat de profesor calificat în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord), a susținut examenul de ocupare a postului de director la unitatea de învățământ susnumită. Doamna profesoară nu a avut contracandidat pentru acest post și a obținut în urma probei scrise a 3 a medie din județul Brăila în cadrul acestui concurs național de ocupare a posturilor de director în învățământul preuniversitar.

În ianuarie 2017 a fost emisă decizia de numire pe postul ocupat prin concurs de către ISJ Brăila sub semnătura lui Canciu Cătălin, inspector școlar general la acea dată.

Demn de menționat că până la acea dată la conducerea liceului din Însurăței se perindaseră foarte multe cadre didactice într-un timp relativ scurt, fapt care crease în școală un climat instabil și conflictual în detrimentul actului educațional.

Motiv pentru care, în ziua finalizării ultimei probe de concurs a examenului de director, inspectorul general Canciu Cătălin s-a prezentat în sala unde se desfășura concursul și în fața întregii comisii de examen a felicitat-o pe doamna profesoară pentru rezultatul obținut și, foarte important, i-a urat doamnei profesoare să aducă “pacea “ la liceul din Însurăței și să se termine “circul” de acolo", a explicat consilierul pentru JurnalBr.ro

Directoarea, demisă pe motiv de apartenenţă politică?

"La data de 8 Ianuarie 2021 a expirat mandatul de director obținut în urma concursului din noiembrie 2016. La aceeași dată, ISJ Brăila prin semnătura lui Canciu Cătălin, inspector școlar general numit cu delegație de Ministrul Educației, a emis o decizie prin care doamna profesoară Mihaela Năstăsescu a fost numită prin detașare în interesul învățământului pe funcția de director al Liceului Nicolae Titulescu.

La data de 12 Februarie 2021, vineri după amiază la ora 15.00, pe mailul Liceului Nicolae Titulescu a fost primită decizia 298/12 02 2021. La art 1 al acestei decizii se stipulează că începând cu data de 12 01 2021 încetează decizia 160/08 01 2021 privind numirea doamnei Năstăsescu Mihaela, prin detașare în interesul învățământului în funcția de director.

Și astfel, printr-o tidulă venită pe mail vineri după amiază și care nu conține nicio motivare a deciziei, a fost demis în mod arbitrar și abuziv un om care și-a pus ultimii 5 ani din viață în slujba acestei școli.

Motivarea deciziei a fost făcută publică de către Canciu Cătălin în după amiaza zilei de 12 02 2021 în cadrul unei declarații oferite unei publicații online brailene. Motivul este APARTENENȚA POLITICĂ a directorului. Faptul că directorul a avut activitate politică. “Reglaje fine ale sistemului” așa a numit Canciu, președintele organizatiei municipale a PNL Brăila și consilier municipal (numit inspector general pe baza de carnet de partid) decizia de demitere a unui director care a avut doar calitatea de membru al unui partid politic fără a deține vreo funcție în partid și mai ales, și-a desfășurat activitatea politică în afara școlii, în timpul liber, fără a implica școala sau a încălca vreo prevedere legală. Legal, directorii de școală au dreptul să aibă activitate politică atât timp cât nu dețin funcții de conducere în partide și nu implică școala în aceste activități", a mai transmis Dănuţ Lungu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel