Elevă - profesor, caz controversat la cea mai tare școală privată din București. Avertismentul avocaților
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
poza cu caracter descriptiv
poza cu caracter descriptiv
Firma de avocați Gorun Law Office, reprezentând o fetiță care ar fi fost agresată sexual de profesorul de sport la școala Spectrum din București, susține că anumite persoane ar încerca să mușamalizeze cazul.  

În urmă cu câteva luni, un posibil caz de agresiune sexuală într-o școală generală privată din Sectorul 3 a zguduit opinia publică din Capitală. Pe scurt, unul dintre profesorii de sport ai școlii ar fi agresat sexual o fetiță în varstă de numai nouă ani. El ar fi pipăit-o în zonele intime după ce ar fi păcălit-o să îl urmeze într-un depozit al școlii. Situația a fost descoperită de părinți după ce fetița a povestit întâmplarea unei colege de clasă. Recent, firmă de avocați a anunțat că după mai multe luni în care profesorul a stat în arest la domiciliu a venit și primul termen în instanță în procesul penal.

"Gorun Law Office, în calitate de apărător al minorei agresate, dorește să aducă la cunoștință opiniei publice faptul că în data de 14 septembrie, anul curent, va avea loc prima înfățișare pe fondul cauzei, după ce instanțele de judecată au respins (inclusiv în etapă contestației) cererile și excepțiile formulate în procedura de cameră preliminară de către inculpat. Mai mult decât atât, judecată are loc cu inculpatul aflat sub imperiul măsurii arestului la domiciliu, care a fost menținută că temeinică, legală și oportună încă de la începutul urmăririi penale și până în prezent, chiar dacă inculpatul a contestat-o în repetate rânduri. Termenul de judecată din 14 septembrie 2018 va trasă, în bună măsură, probatoriul ce va fi administrat în mod direct și nemijlocit în față instanței de judecată cu privire la acuzațiile de agresiune sexuală formulate împotrivă profesorului de sport din cadrul școlii Spectrum din București, această din urmă instituție de învățământ fiind de asemenea inclusă în dosarul penal că parte responsabilă civilmente", au declarat avocații Gorun Law Office.

Apelul avocaților

Interesant este însă faptul că societatea de avocați face, fără a indica nume, o acuzație referitor la faptul că anumite persoane ar fi încercat să mușamalizeze și să intimideze pe cei care vor să rezolve legal acest caz scandalos.

"Totodată facem cunoscut faptul că nu ne vom abate de la normele și conduită deontologica înțelegând să nu luăm în seamă încercările de intimidare din partea persoanelor interesate de mușamalizarea acestui caz reprobabil, sperând în realizarea actului de justiție în condiții de normalitate", ne-au spus avocații.

Școala Spectrum a anunțat la scurt timp după aflarea cazului că l-a concediat pe profesorul bănuit de agresiune sexuală. DC News a cerut reprezentanților școlii un punct de vedere, atât telefonic, cât și prin email. Am dorit să aflăm poziția lor în acest caz, având în vedere începerea procesului penal în care instituția de învățământ este parte responsabilă civilmente, dar până la această oră nu am primit niciun răspuns.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel