Elevă înjunghiată în prima zi de școală, de fosta iubită a prietenului ei. "Din gelozie, a crezut că sunt împreună"
O elevă a fost înjunghiată în prima zi de școală.
O elevă de 15 ani din Capitală a ajuns la spital în prima zi de școală, după ce a fost înjunghiată de o altă fată. Atât agresoarea, cât și adolescenta înjunghiată au fost audiate mai multe ore de polițiști. Se pare că totul s-ar fi întâmplat pentru că cele două nu au putut împărți un băiat.
Totul s-a întâmplat pe strada Jiului din Sectorul 1 din București, imediat după ce s-a terminat festivitatea de începere a noului an şcolar. Fata a fost înjunghiată în picior, dar, din fericire, nu a necesitat internarea în spital. Mama și tatăl fetei agresate sunt indignați de incident și spun că vor depune o plângere, transmite Realitatea Plus.
"Știu doar că au tăbărât pe ea 3 fete. Nu le cunoaște pe niciuna. A lovit-o pe la spate. Mi se pare din filme. Zici că suntem în filme de acțiune. Nu e normal ca un copil minor să aibă briceag la ea, să lovească cu el. Nu există. Nu conștientizez lucrul asta. Nu pot sa trec cu vederea asemenea lucru. Erau toată gașca. A rămas cu un băiat în urma şi au traversat să meargă spre parc. De acolo, fetele din spate au venit şi au dat în ea, s-au bătut şi una din spatele ei a venit si a înjunghiat-o şi au fugit", a spus mama fetei.
"Am înțeles că au fost prieteni și, probabil, din gelozie a crezut că sunt împreună. Urmează să mergem la INML să scoatem certificat medico-legal și vedem cum va fi ancheta. Sigur că vom depune plângere", a spus tatăl fetei.
Cîmpeanu, situație gravă în educația din România: Avem 4152 de profesori necalificaţi, dintre care aproape 1000 nu au nici măcar studii superioare
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a scos la iveală situația gravă din sistemul de învățământ din România.
"Aproape jumătate (n.r. dintre profesori) vor ieși la pensie în următorii zece ani. Nu putem să îi atragem în sistem oferindu-le salarii de nivelul celor actuale. Absolvenţii universităţilor românești, cei mai buni absolvenţi, vor alege întotdeauna altceva, vor avea mai multe opţiuni şi vor alege, în mod evident - să nu fim ipocriţi - acea variantă care le va asigura un trai mai bun, chiar dacă ei îşi doresc să fie profesori. Atractivitatea din perspectiva salarială este esenţială. Pentru asta, alături de alte obiective, voi lupta cu toate mijloacele să rămână în proiectul Legii Educaţiei, aşa cum este propus acum.
Avem, în momentul de faţă, 4152 de profesori necalificaţi, dintre care aproape 1000 sunt profesori care nu au nici măcar studii superioare, nu studii superioare în profilul disciplinei pe care o au. Este grav! Avem o criză de profesori din ce în ce mai acută. Ieşirea la pensie a profesorilor, a unor dintre cei mai buni, ne va crea o problema din ce în ce mai mare dacă nu vom răspunde acum acestei nevoi de susținere a profesorilor din toate perspective, nu numai financiar.
Am siguranţa că, dacă nu cerem (n.r. bani) cu toții, nu avem nicio şansă să obţinem. Până acum, au fost schimbari de formă. Am încercat să generăm schimbări bune, de altfel, de 10-12 ani, fără să schimbăm instituțiile, fără să ne asigurăm că există mecanisme penru implementarea acestor schimbări şi fără să acordăm resursele financiare necesare", a spus Sorin Cîmpeanu, la TVR Info. Vezi mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News