Elevă, bătută cu picioarele de două colege pe holul unei școli din Timiș
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Elevă, bătută cu picioarele de două colege pe holul unei școli din Timiș / Foto: Pixabay
Elevă, bătută cu picioarele de două colege pe holul unei școli din Timiș / Foto: Pixabay
Un nou incident violent  la o școală. O elevă din Timiș a fost bătură cu picioarele de două colege.

Cazurile de violență între copii devine o problemă reală în România. În ultima vreme tot mai mulți minori sunt implicați în astfel de incidente. Mai grav este faptul că unele cazuri se întâmplă chiar în școli, sub nasul profesorilor. O elevă de 14 ani a fost lovită cu picioarele, trasă de păr și trântită de mai multe colege pe holul unei școli din Timiș, transmite PRO TV. Nici un profesor nu a fost în preajmă ca să intervină. În timp ce poliția a deschis o anchetă, reprezentanții inspectoratului școlar a încercat să se se spele pe mâini pentru lipsa de implicare a cadrelor didactice.

Eleva lovită cu picioarele, trasă de păr şi din nou bătută are 14 ani. Agresoarele sunt colege din clasele a V-a şi a VI-a. 

„Până când ajunge profesorul, aceste conflicte durează câteva secunde, timp în care deja evenimentul se produce”., a declarat Cosmin Hogea, inspector școlar general adjunct, ISJ Timiș.

VEZI ȘI: Agresiunile între copii, cauze și EFECTE dureroase. Radu Leca: Rămân pentru toată viaţa, dacă nu sunt tratate la timp

Ce a făcut conducerea școlii

Cei din conducerea şcolii spun că nu știau că elevele nu se înțelegeau. Potrivit lor, acum ar fi aflat că fetele ar mai fi avut un conflict în parc, în urmă cu câteva zile și că se acuzau reciproc că fumează. Întrebat despre măsurile care au fost luate după acest incident, directorul adjunct al unităţii de învăţământ a spus că i-a anunțat pe părinți.

„Diriginţii au luat legătura cu părinţii elevelor, informându-i despre incidentul în care au fost implicate fiicele lor.”, a spus directorul adjunct.

Acum două săptămâni, tot în Timiş, o elevă cu nevoi speciale a fost bătută şi batjocorită de două colege. După incident, conducerea şcolii a fost demisă, iar agresoarelor le-a fost scăzută media la purtare. Aceste cazuri sunt tot mai frecvente, iar Ministerul Educației a anunțat deja că sunt prevăzute mai multe măsuri pentru combaterea bullying-ului.

VEZI ȘI: Un elev de clasa a VI-a a sărit pe geam din cauza umilinţelor colegilor. Prof. Pănişoară: E doar vârful. Climat exploziv în şcoli

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel