Elevă din Dâmboviţa, luată la bătaie în autobuzul cu care mergea acasă. Radu Leca: Cel mai crunt episod. Nu va mai avea încredere
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
O elevă din Dâmboviţa a fost bătută chiar în autobuzul cu care se ducea spre casă, în comuna Ocniţa, de un grup de tineri.

Conform imaginilor făcute publice de un ziar online din Dâmboviţa, incomod-media.ro, o fată a fost luată la bătaie de un grup de tineri, fete şi băieţi, după ce în prealabil aceştia făcuseră mai multe glume pe seama ei, chiar recurgând la aruncat cu bile de hârtie. 

La un moment dat, pe imagini se vede cum fata ia o bilă de hârtie şi o aruncă înapoi spre grupul respectiv, dar acolo nervii au cedat. Unul dintre băieţi a început să o lovească pe fată în văzul tuturor, fără ca cineva să intervină. Lucrurile nu s-au calmat nici după ce fata a coborât din autobuz. Aceasta a continuat să fie lovită, iar la un moment dat se vede pe imagini cum aceasta este pusă la pământ. Poliţia a anunţat că s-a autosesizat în acest caz. 

"Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Moreni s-au sesizat din oficiu și au un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe prevăzută de art. 193 din Codul Penal, fiind efectuate cercetări pentru stabil exactitate a tuturor împrejurărilor producerii evenimentului și dispunerea măsurilor procedurale în cauză”, se precizează într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa. 

Psihologul Radu Leca: Este cel mai crunt episod. Minorul îşi va pierde încrederea

"Lumea nu intervine pentru că, din punctul meu de vedere, toţi cei din autobuz ştiau despre ce e vorba. Când avem comunităţi mici, veştile rele circulă repede. Orice conflict mic poate fi asimilat cu ideea de ştire şi oamenii refuză să se mai bage. În comunităţile mici, oamenii refuză să se implice în scandaluri de frica repercursiunilor. Eu cred că vom afla că acei copii sunt copii de oameni importanţi şi fapta nu va ajunge în justiţie. Se va muşamaliza. 

Faptul că un minor a fost bătut în interiorul unui autobuz plin cu oameni, dar şi în afara lui, şi nimeni nu a intervenit, reprezintă cel mai crunt episod psiho-emoţionat negativ pe care îl poate trăi minorul de-a lungul vieţii. Cu siguranţă acest copil nu va mai avea încredere niciodată în oameni, cu atât mai puţin în autorităţi. Când va începe să primească pe telefon sau pe mail mesaje, ameninţări, să nu depună reclamaţii, pentru că în cazul în care face asta se va întâmpla ceva mai rău, atunci cu siguranţă va ceda", a precizat psihologul Radu Leca pentru DC NEWS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel