Elev român, premiat pentru o invenție de zile mari
Autor: Andreea Marinaș | Publicat pe: 27 apr 2017, 11:13
WhatsApp
Andrei Covaci a câştigat locul al doilea în cadrul premiilor Future Makers, pentru un robot care poate monitoriza nivelul de CO2 dintr-o sală de clasă.

Andrei Covaci, în vârstă de 12 ani, din România, a câştigat locul al doilea la categoria 10-13 ani, în cadrul premiilor Future Makers, organizate de Liberty Global, grupul din care face parte UPC România. Tânărul a creat un robot care poate monitoriza nivelul de CO2 dintr-o sală de clasă şi poate anunţa profesorul dacă acest nivel depăşeşte limitele acceptate.

Deliberarea în competiţia Future Makers a fost realizată cu ajutorul a trei juraţi – Severina Pascu (Managing Director, UPC CEE), Tony Hanway (Managing Director, Virgin Media Irlanda) şi Bill Liao (Co-fondator al CoderDojo), care au selectat patru câştigători.

[citeste si]

Câştigătorii din categoria 10-13 ani sunt Giulio Muratori din Italia (locul 1) şi Andrei Covaci din România (locul al 2-lea), în timp ce la categoria 14-17 ani, competiţia a fost câştigată de Aoife Kearins din Irlanda (locul 1) şi de Roland Horváth din Ungaria (locul al 2-lea).

Pentru a sărbători reuşitele, câştigătorii locului 1, din cele două categorii de vârstă, vor fi invitaţi într-o excursie de 2 zile la Amsterdam, capitala europeană a inovaţiei, unde vor avea ocazia să exploreze oraşul, să întâlnească inventatori care să îi inspire şi să afle mai multe despre Liberty Global. Câştigătorii locului al 2-lea vor primi echipamente de programare şi robotică pentru a-şi dezvolta, în continuare, proiectele viitoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?