Elev pedepsit. Avocatul Poporului, sesizare din oficiu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Victor Ciorbea
Victor Ciorbea
Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează o anchetă cu privire la situaţia unui elev al Şcolii "Dionisie Romano" din Buzău. Acesta a fost pedepsit să stea pe hol în timpul cursurilor, a anunţat joi, a transmis, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Matei Vîrtosu, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, în zilele de 18 şi 19 mai 2017, mass-media a prezentat mai multe ştiri conform cărora un elev de clasa a-V-a al Şcolii "Dionisie Romano" din Buzău a fost pedepsit prin excluderea de la orele de curs timp de o săptămână şi pus să stea pe un hol. 

Conform comunicatului, din reportajele difuzate reiese că elevul era mai "neastâmpărat", după cum afirma mama acestuia, şi a primit sancţiunea de a fi exclus de la ore în urma unei "încăierări" cu alţi doi colegi. 

"Conducerea unităţii de învăţământ a apreciat măsura ca fiind legală şi a susţinut că izolarea ar fi fost singura metodă de natură să-l liniştească pe elev, dar conform relatărilor din presă, directoarea şcolii a declarat că nu a solicitat intervenţia psihologului şcolii, întrucât a considerat că 'nu e neapărată nevoie', iar mama elevului a susţinut că a fost pusă să semneze un document prin care să îşi exprime consimţământul cu privire la excluderea de la ore a fiului său, sub ameninţarea că acestuia i se va scădea media la purtare la nota 4 şi că va fi exmatriculat", a mai precizat sursa citată. 

Purtătorul de cuvânt al Avocatului poporului susţine că "sesizarea din oficiu şi ancheta vizează posibila încălcare a art. 32 şi art. 49 din Constituţia României privind dreptul la învăţătură şi protecţia copiilor şi a tinerilor, psihologii consultaţi de mass-media avertizând că astfel de măsuri luate împotriva şcolarului pot avea efecte pe termen lung şi pot duce chiar la abandon şcolar".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel