Elev din Târgu Jiu, în COMĂ după ce a încercat să sară gardul liceului în care învață
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 17 sep 2021, 14:23
WhatsApp
Elev din Târgu Jiu, în COMĂ după ce a încercat să sară gardul liceului în care învață / Foto: Pixabay
Un elev din Târgu Jiu a ajuns în comă la spital, după ce a încercat să sară gardul liceului în care învață.

Un elev în vârstă de 16 ani de la un liceu din Târgu Jiu a fost transportat de urgenţă la spital, după ce a fost găsit în stare de inconştienţă în curtea şcolii. Se pare că elevul ar fi încercat să sară gardul într-o pauză, relatează Realitatea Plus.

El a fost găsit în stare de inconștiență de alți elevi. Aceștia au anunțat imediat conducerea școlii, care a solicitat de urgență prezența unui echipaj medical la fața locului. Copilul a fost transportat de urgență la spital și se pare că s-ar afla în comă. Oamenii legii au ajuns la fața locului și au deschis o anchetă. De asemenea, cazul este anchetat și de Inspectoratul Școlar al Județului Gorj. Rezultatele vor fi anunțate în perioada următoare.

Un elev de clasa a VI-a a sărit pe geam din cauza umilinţelor colegilor 

Reamintim cazul cutremurător al elevului de clasa a VI-a care a sărit pe geam din cauza umilinţelor colegilor. Incidentul s-a întâmplat la o şcoală din sectorul 4 al Capitalei în luna iunie.

"Agresivitatea din școli duce la drame în viața copiilor, dar are și un alt efect, mai puțin evident... asupra profesorilor! Zysberg și Sabbag (2021) au efectuat o cercetare care a pornit de la ideea că, în momentul în care suntem expuși la agresivitate, răspunsul natural este de tipul: „luptă sau fugi”. Ei bine, acest răspuns aproape automat îi va forța (și) pe profesori să aleagă între două moduri de acțiune - să răspundă agresivității cu agresivitate (ceea ce nu este posibil!) sau să „fugă”, să scape și să se sustragă de la amenințare. Agresivitatea din școli, spun cei doi autori, este una dintre marile cauze ale pierderii resursei umane valoroase din învățământ.", a scris atunci profesorul Ion-Ovidiu Pânişoară pe Facebook. 

G Ad:

"Este un incident dramatic. Este un lucru care, aşa cum am spus, se adăugă pierderilor educaţionale. Sunt pierderi în plan emoţional, chiar şi psihic. Este nevoie mai mult decât oricând de empatie, de înţelegere şi de responsabilitate şi din păcate inspectorul general de Bucureşti, prin acea declaraţie "a fost o simplă joacă", atunci când se aruncă un elev de la fereastra etajului unu nu este o joacă obişnuită. Este nevoie de responsabilitate.", a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro