Elena Udrea se autodenunță și vrea comisie de anchetă parlamentară
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp

Deputatul PDL Elena Udrea, care a anunțat recent că este în curs de achiziționare a 80 de hectare de teren agricol, a declarat  pentru Evenimentul Zilei că a luat "bani din bancă" și chiar își dorește să se instituie o comisie de anchetă parlamentară și în cazul său, aluzie la înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă a tranzacţiei cu terenurile din județul Călărași, achiziţionate de Ioana Băsescu.

Întrebată cum de s-a gândit să investească în teren agricol, Elena Udrea a oferit două motive: credința sa că este "o afacere foarte bună", întrucât "peste 5 – 10 ani, cei care investesc astăzi în agricultură vor avea profituri foarte frumoase", dar și faptul că este şi o chestiune de patriotism, pentru că trebuie transmis un semnal către românii simpli care fug de la ţară, către cei care îşi vând pământurile, dar şi către posibilii investitori români".

Anterior, Udrea a vorbit și despre efortul financiar pe care a trebuit să-l facă pentru achiziționarea terenului; "Din păcate, cu veniturile constante nu stau foarte bine, aşa că a trebuit să apelez la banii din bancă. Deci, nu am luat credit, deşi aş fi vrut", a arătat deputata PDL.

"Vreau comisie de anchetă parlamentară"

În continuare, reluând îndemnul "pentru toți românii care au ceva bani puşi deoparte sau care se pot împrumuta la bănci să se orienteze către agricultură şi turism", fostul ministru al Dezvoltării a explicat că nu are nimic de ascuns și că nu-i este frică de faptul că s-ar putea trezi şi ea cu o comisie de anchetă parlamentară.

"Ba eu chiar vreau comisie de anchetă parlamentară. Am spus mai demult că mă autodenunţ. Doar nu am nimic de ascuns. A cumpăra teren şi a face agricultură în România e un lucru cu care mă mândresc şi sper ca şi cei de la Putere de astăzi să procedeze la fel. Să pună mâna Ponta şi Antonescu şi să cumpere pământ pentru a da un semnal important agriculturii. Ţara are nevoie de oameni care să muncească, nu de trântori. Dacă se decide Victor Ponta să-mi facă o comisie de anchetă parlamentară, am o singură rugăminte: să vină să o prezideze personal, doar este şi dumnealui deputat în Gorj, un judeţ care are şi el potenţial agricol însemnat", a mai afirmat Elena Udrea.

Ce a încurajat-o pe Elena Udrea să se implice în agricultură

De asemenea, întrebată dacă s-a sfătuit cu preşedintele Traian Băsescu sau cu Adrian Rădulescu în privinţa investiţiilor în agricultură, deputatul democrat-liberal a răspuns: "Preşedintele este cel mai mare suporter al agriculturii româneşti. Am vorbit cu domnul Preşedinte şi cu Adrian Rădulescu, un agricultor adevărat, dar şi cu Ioana Băsescu şi cu alţi colegi care fac agricultură. Experienţele acestora din urmă m-au încurajat să încep să mă implic în acest domeniu de mare viitor", a explicat Elena Udrea, menționând și faptul că vrea "să cultive pomi fructiferi" pentru că "UE sprijină consistent înfiinţarea de livezi", dar până vor veni fondurile europene va  cultiva grâu, orz şi porumb.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel