Elena Udrea NU a fost găsită acasă de poliţişti. Poliţia a confirmat că a plecat din ţară. A fost dată în URMĂRIRE
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 07 apr 2022, 16:25
WhatsApp
Poliţiştii care au mers să o ia pe Elena Udrea de acasă după condamnarea la închisoare au plecat fără aceasta de la faţa locului. 

UPDATE: ”Astăzi (joi - n.r.), în jurul orei 15.30, Poliția Capitalei a primit, de la instanță, documentele privind executarea pedepsei cu închisoarea, pentru 3 persoane, respectiv o femeie și doi bărbați. Astfel, având în vedere decizia instanței, conform procedurilor legale, polițiștii Serviciului Investigații Criminale din Poliția Capitalei și polițiști din cadrul I.P.J. Ilfov s-au deplasat la domiciliile celor 3 persoane vizate, precum și în locurile pretabile a se afla acestea. Față de cei doi bărbați a fost pusă în aplicare măsura, urmând a fi încarcerați. Femeia nu a fost găsită la domiciliu sau la adresele cunoscute, fapt pentru care a fost declanșată procedura pentru punerea în urmărire”, transmite Poliția Capitalei.

”Imediat după primirea documentelor la nivelul Poliției Capitalei, în jurul orei 15.30, s-au efectuat verificări, în urma cărora a reieșit că aceasta a părăsit teritoriul României, în cursul acestei dimineți, anterior momentului pronunțării de către instanță a sentinței definitive. Reiterăm faptul că, până astăzi (joi - n.r.), la momentul pronunțării instanței, nu erau dispuse măsuri preventive sau interdicții. Se continuă activitățile specifice, pentru depistarea și încarcerarea persoanei”, potrivit comunicatului.

---- 

UPDATE: ”Dacă a ieșit, probabil că nu era emisă nicio alertă în acel moment. Poliția de Frontieră nu are o bază de date care să centralizeze intrarea sau ieșirea persoanelor. Se vor face verificări”, a declarat, pentru Mediafax, inspectorul principal de poliție Roxana Popazu, de la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu.

UPDATE: Conform România TV, poliţia ar confirma că Elena Udrea ar fi părăsit ţara joi dimineaţă. Conform Antena 3, aceasta ar fi plecat în jurul orei 11:00. 

"Aceasta nu a fost găsită la niciuna dintre locuinţele din Bucureşti. Avem confirmată informaţia din partea Poliţiei Române. La primele ore ale dimineţii, Elena Udrea a părăsit România", a transmis Roxana Ciucă, reporter România TV. 

De altfel, pe site-ul Poliţiei Române Elena Udrea a fost dată în urmărire generală. 

"Împotriva numitei Udrea Elena - Gabriela a fost emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 44 din 05.06.2018 de către Tribunalul Bucureşti - Secţia I Penală, fiind condamnată la 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu", transmite Poliţia Română.

Ceilalţi doi inculpaţi din dosarul Gala Bute au fost găsiţi la adresă şi arestaţi. 

Poliţiştii aflaţi la faţa locuiui nu au făcut declaraţii oficiale.  Conform România TV, aceasta a fost căutată deja la două adrese şi nu a fost găsită. Nici iubitul Elenei Udrea nu a vrut să facă declaraţii.

Conform mai multor surse citate de Realitatea Plus şi Antena 3, Elena Udrea ar fi ieşit deja din ţară, cu maşina. Dacă în 24 de ore Elena Udrea nu se va preda la cea mai apropiată secţie de poliţie, va fi dată în urmărire internaţională, transmite România TV. 

Conform Antena 3, reporterii postului au discutat cu Elena Udrea miercuri seară, iar aceasta a spus că se află la casa din Corbeanca, dar şi că este optimistă în legătură cu decizia instanţei. 

CITEŞTE ŞI Badea, după ce Udrea a fost condamnată la închisoare: Nu aș fi surprins să constatăm că nu mai e în România

Elena Udrea, condamnată la 6 ani de închisoare

Amintim că un complet format din cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins joi, ca nefondate, contestaţiile în anulare depuse de Elena Udrea şi ceilalţi inculpaţi din dosarul 'Gala Bute', fostul ministru al Turismului urmând să execute condamnarea de 6 ani de închisoare.

Decizia instanţei a fost luată cu majoritate de voturi şi este definitivă, astfel încât Elena Udrea va merge la închisoare. A existat şi o opinie separată în complet, în sensul admiterii contestaţiilor depuse de inculpaţi şi DNA. La închisoare va ajunge şi fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, care are de executat o condamnare de cinci ani, precum şi Tudor Breazu (administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea), care a primit 3 ani cu executare. Ceilalţi inculpaţi au pedepse cu suspendare:

Ştefan Lungu (fost consilier al Elenei Udrea) - un an şi şase luni cu suspendare; Gheorghe Nastasia (fost secretar general în Ministerul Dezvoltării) - 4 ani cu suspendare; Ana Maria Topoliceanu (fost director al Companiei Naţionale de Investiţii) - 3 ani cu suspendare, Dragoş Marius Botoroagă (administratorul unei firme) - doi ani şi şase luni cu suspendare. Pe de altă parte, prin respingerea contestaţiei DNA a fost menţinută decizia de achitare primită de fostul ministru al Economiei Ion Ariton.

Pedepsele din acest dosar fuseseră suspendate în decembrie 2018, după ce Curtea Constituţională a decis că nu a fost respectată legea atunci când au fost constituite completurile de 5 judecători de la Instanţa supremă, iar sentinţa definitivă în dosarul 'Gala Bute' a fost dată de un complet nelegal. Practic, prin respingerea contestaţiei în anulare, Instanţa supremă a aplicat o hotărâre a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, care a stabilit că judecătorii naţionali pot ignora o decizie a Curţii Constituţionale, dacă sunt anulate sentinţele în dosarele de fraude cu fonduri europene.

De asemenea, judecătorii români au confirmat supremaţia dreptului UE asupra dreptului intern, prin neaplicarea unei decizii a Curţii Constituţionale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?