Data publicării:

Elena Udrea: iau în calcul o candidatură la prezidențialele din 2014

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Politica
WhatsApp

Deputatul PDL de Roman, Elena Udrea, a declarat, într-o intervenție telefonică la RTV, că ia în calcul o posibilă candidatură la președinție, în funcție de mai mulți factori.

Udrea a declarat, într-o intervenție telefonică la RTV, că ia în calcul o posibilă candidatură, în funcție de mai mulți factori. "E important care va fi candidatul stângii, este important acest candidat", a adăugat Udrea.

Întrebată dacă şi-ar asuma o candidatură la prezidenţiale din partea formaţiunilor politice ale dreptei, Elena Udrea a răspuns: "Să zicem da. Depinde şi de profilul candidatului stângii. Este important cine poate să adune voturi la alegerile prezidenţiale, cum la fel de important este cu cine se va lupta candidatului dreptei".

 Numărul variabilelor de care depinde numele posibilului candidat unic al dreptei este însă mai mare.

 "Dacă se va lupta cu Victor Ponta, este un aspect. Candidatura la preşedinţia României înseamnă multe alte aspecte pe care trebuie să le ai în vedere: susţinerea partidului, forţa formaţiunii politice, contracandidatul pe care îl ai şi, desigur, popularitatea şi încrederea oamenilor", a mai spus Udrea.

Declarația fostului ministru al Turismului vine după ce președintele PDL,  Vasile Blaga, i-a dat un ultimatum referitor la opțiunea acesteia pentru PDL sau Mișcarea Populară.

Preşedintele Traian Băsescu afirma, în luna iunie, că  femeile sunt un câştig pentru politică şi că se apropie vremea candidaturii unei femei la preşedinţia României.

 Ulterior, Elena Udrea spunea că "orice om politic, care face carieră politică, şi eu sunt un politician de carieră (...) se gândeşte ca la un moment dat să poată să fie în situaţia de a candida. Dar nu e suficient acest lucru. (...) Va conta enorm ce partid susţine un candidat, fie şi femeie, la alegerile prezidenţiale, cine sunt contracandidaţii la momentul acela".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel