Cum va fi vremea în următoarele zile. Elena Matescu, ANM: Instabilitatea va fi de interes până la sfârșitul acestei săptămâni
Data publicării:
Autor: Valentina Miu
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels
Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a spus cum va fi vremea în următoarele zile.

„Continuă primăvara extremelor meteorologice și în zona țării noastre. Ne aflăm sub influența ciclonului mediteranean care a afectat o bună parte din Europa și  România, mai ales în jumătatea de sud-vest a țării.

Vorbim în continuare până în această după-amiază, până la ora 18:00 de o atenționare meteorologică de cod galben ce vizează în continuare ploi ce vor avea caracter de aversă prin acumulare, cantitățile de apă pot depăși 25-30 l/mp, izolat 35-40 l/mp.

Dacă ieri am avut 29 de grade la Giurgiu, 27 de grade la București, astăzi vorbim de temperaturi care la scara întregii țări se vor situa între 16 grade, până la cel mult 26 de grade. În Capitală vom avea 22 de grade.

Instabilitatea va fi de interes până la sfârșitul acestei săptămâni. Vorbim de variații termice de la o zi la alta. Dacă astăzi vom avea valori cuprinse între 16 și 26 de grade, mâine vom avea valori cuprinse între 16 și 24 de grade, iar vineri vom avea 27 de grade, cu 25 de grade în Capitală. Fenomenele de instabilitate rămân de interes” a spus Elena Matescu, director în cadrul ANM, la Realitatea Plus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel