Data actualizării:
Data publicării:

Elena Cristian (DC Business), „dedesubturile” negocierilor eșuate de la Bruxelles. Felul în care s-a discutat pe banii românilor, fără niciun argument serios!

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Economie
WhatsApp
Elena Cristian
Elena Cristian
Miniștrii s-au întors de la Comisia Europeană cu un plan de creștere a taxelor. Măsurile din ordonanțele lui Ciolacu nu sunt suficiente.

Deşi au încercat să obțină păsuire, Comisia Europeană nu a fost convinsă şi a cerut României noi măsuri care să aducă bani la buget. Cele mai multe vor intra în vigoare de la 1 octombrie, iar altele de la 1 ianuarie. Ar mai fi o șansă vineri când premierul Marcel Ciolacu merge la Bruxelles pentru discuții decisive cu președinta Comisiei, Ursula von der Leyen. Vedeți aici detaliile - Miniștrii s-ar fi întors de la Comisia Europeană cu un plan de creștere a taxelor. Măsurile din ordonanțele lui Ciolacu nu sunt suficiente. Explodează și facturile - https://www.dcnews.ro/ministrii-s-ar-fi-intors-de-la-comisia-europeana-cu-un-plan-de-crestere-a-taxelor-masurile-din-ordonantele-lui-ciolacu-nu-sunt-suficiente-explodeaza-si-facturile_928263.html

Elena Cristian, analist DC Business, a comentat acest subiect la B1 TV.

„În orice sistem normal, după fiecare zi de negociere, miniștrii ar fi ieșit să facă declarații. Însă noi aflăm doar informații „pe surse”. Dacă miniștrii Simona Bucura Oprescu, Adrian Câciu și Marcel Boloș s-au dus așa cum s-a dus Petre Daea, atunci când trebuia să obțină despăgubiri pentru agricultori, adică fără date de impact, fără studii în spate, fără cifre, este firesc ca oficialii de la Bruxelles să le spună: „mergeți acasă și mai calculați o dată”, a zis Elena Cristian într-o intervenție la B1 TV.

„La negocierile de Bruxelles nu poți să trimiți pe oricine. Nu poți să îl trimiți pe Adrian Câciu care este cel care a îngropat bugetul, care a făcut prost bugetul, cel care a condus către această gaură și care a dus finanțele țării într-o groapă și mai mare decât era la început. Îl trimiți să negocieze ce? Dacă nu a fost în stare să facă un buget și nu a reușit să facă o restructurare a cheltuielilor, să facă o reformă...

Sau îl trimiți pe Marcel Boloș care a spus că reduce salariile la ANAF și, după ce a fost sechestrat acolo de angajați, timp de jumătate de oră, a promis că le mărește lefurile cu 20%? Ce să negocieze oamenii aceștia!? Este clar că s-au dus acolo cu temele făcute de consilieri pe care, probabil, nici nu le cunoșteau bine, după care au zis: „hai să dăm pe surse că nu ne-a mers”, a zis Elena Cristian. 

„Acum, toate speranțele sunt la premierul Ciolacu însă nu cred că va avea mai mult succes, în condițiile în care specialiștii nu au reușit nimic... Ce poate să facă premierul venind cu toate aceste documente nefundamentate! Oamenii aceștia s-au dus la Bruxelles cu fix ce ne-au prezentat nouă: cu niște proiecte de acte normative, fără studii de impact, fără cifre și fără date concrete. Sunt proiecte care nu au convins pe nimeni și, cu siguranță, nici nu vor convinge”, a mai spus Elena Cristian.

„Unele surse spun că, de fapt, ar fi o strategie în sensul că se dorește scenariul inițial, adică majorarea impozitului pe venit, majorarea TVA, majorarea accizelor pentru că este mult mai ușor așa să aduci bani la buget. Se dorește a fi respinse aceste proiecte de acte normative pentru a merge cu o altă variantă prin care să se vadă clar că veniturile ar putea fi mai mari în perioada următoare”, a mai spus analistul DC Business la B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel