Elena Cristian, pariu cu pensiile speciale: Eram luaţi la rost şi făcuţi în toate felurile
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Elena Cristian, redactor şef DC Business, a lansat un pariu despre pensiile speciale.

"Este a nu ştiu câta oară când asist la asemenea dialoguri lipsite de conţinut. S-a vorbit mult de tăierea acestor pensii speciale. Noi, jurnaliştii, spuneam în platourile de televiziune sau acolo unde scriem, că acest lucru nu este posibil, că va fi atacat la CCR un astfel de proiect, că este un drept câştigat, că va fi o luptă imposibilă şi că este doar o temă de campanie electorală, sigur că eram luaţi la rost şi făcuţi în toate felurile, spunându-ni-se că acest lucru se va întâmpla. 

Eu am pus un pariu şi o să pun şi acum: aceste pensii speciale nu vor fi tăiate niciodată. Pot fi schimbate legile prin care vor ieşi de acum încolo la pensie aceste categorii. Pot fi schimbate regulile, dar nici măcar impozitate nu vor fi aceste pensii speciale. Cred că lucrurile vor rămâne aşa, a fost o temă de campanie. S-a încercat, sigur. Rareş Bogdan chiar a încercat, a vrut să facă aceste lucruri şi ştiu că a discutat mult în interiorul Partidului Naţional Liberal şi pe surse ştiu că a cerut parlamentarilor PNL să se depună un efort în acest sens, dar cel mai probabil acest lucru nu se va întâmpla şi guvernele viitoare vor trebui să se gândească la alte surse de venituri pentru că aceste pensii speciale acolo vor rămâne. Sunt convinsă de lucrul acesta", a declarat, luni seara, la România TV, în emisiunea moderată de Cristina Şincai, Elena Cristian. 

Modificarea pensiilor magistraţilor, "un spectacol". Renate Weber, Avocatul Poporului: Când ai promis în campanie, măcar te prefaci că faci ceva, chiar dacă nu se poate

Renate Weber, Avocatul Poporului, a făcut mai multe declaraţii la DC NEWS TV, în emisiunea "Ce se întâmplă", moderată de Răzvan Dumitrescu. Aceasta a vorbit despre reacţiile politicienilor la sesizările făcute de domnia sa la Curtea Constituţională, dar şi despre motivul pentru care anumite legi au fost trecute prin Parlament, deşi se ştia că vor pica la CCR. 

Eliminarea pensiilor speciale pentru magistraţi, trecută prin Parlament degeaba. "Trebuie să te prefaci, chiar dacă ştii că nu se poate"

Răzvan Dumitrescu a replicat că pensiile speciale ale magistraţilor erau oricum protejate de o decizie anterioară a Curţii Constituţionale, dar acestea au fost incluse în proiectul de lege băgat în Parlament în 2020. 

"De la microfonul Parlamentului, s-a spus exact aşa: dragi colegi, ştiţi că ce facem acum e neconstituţional, ştiţi că va cădea la CCR. După care s-au dus în bancă şi au votat toţi la fel. Şi apoi vii să îmi reproşezi mie că m-am dus pentru respectarea unei decizii a CCR? Au vrut să facă un pic de spectacol. Când ai făcut campanie promiţând ceva, măcar să te prefaci că faci ceva, chiar dacă ştii că nu se poate", a mai spus aceasta, referitor la faptul că pensiile magistraţilor erau oricum protejate de o altă decizie a CCR, dată înainte. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel