Elena Băsescu, apel de urgență: O uriașă nedreptate
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Elena Băsescu, impresionată de cazul Irina Cristescu-Hector Bitar, în care o instanță din România a decis ca fiica celor doi, Alessia, în vârstă de doi ani să fie luată de la mamă și trimisă în Mexic, ia atitudine într-o postare pe Facebook. Mezina fostului președinte Traian Băsescu, care este și ea mama unei fetițe de aceași vârstă cu Alessia, solicită Autorității Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului să intervină de urgenţă în acest caz şi "să împiedice o uriaşă nedreptate", iar pe români îi îndeamnă să semneze petiţia lansată pe internet pentru ca micuța să rămână cu mama sa, în țară.

"Departe de mine gândul de a susţine ideea că o decizie judecătorească nu trebuie respectată, dar mi se pare absolut şocant ca o fetiţă de numai doi ani, de aceeaşi vârstă cu Sofia, să fie forţată să se întoarcă la un tată cu un comportament violent atât faţă de ea, cât şi de mamă.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului trebuie să intervină de urgenţă în acest caz şi să împiedice o uriaşă nedreptate. Trebuie să aibă în vedere binele copilului, care nu poate fi acela de a sta alături de un tată agresiv şi violent.

Înţeleg că vorbim de un milionar extrem de influent în Mexic, dar interesul Alessiei este de a fi alături de mama ei, care şi-a riscat propria viaţă pentru a o pune la adăpost de accesele de furie ale tatălui.

Vă îndemn pe toţi să susţineţi petiţia lansată pe internet şi poate, în felul acesta, în ceasul al doisprezecelea, mai putem schimba ceva. Autorităţile statului să ia în considerare şi analiză această situaţie şi să se apeleze la o cale excepţională de atac", a scris, vineri, pe pagina sa de socializare, Elena Băsescu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel