Elementul secret din logo-ul celebrului baton de ciocolată Toblerone. Un copil de 10 ani l-a observat
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Safwan C K, Pexels
Fotografie de la Safwan C K, Pexels
Celebrele batoane de ciocolată Toblerone au un element secret în logo. Un copil de 10 ani a fost cel care a făcut descoperirea. 

Dacă până acum toată lumea credea că pe logo se află doar munţii din Elveţia, ţara în care a fost produsă iniţial această ciocolată, un copil de 10 ani a observat şi altceva acolo. 

"Fiul meu de 10 ani a mâncat primul Toblerone azi. M-a întrebat care e faza cu ursul de pe cutie. Da, abia azi am aflat că e un urs pe cutia de Toblerone", a scris o femeie din Marea Britanie pe Facebook, conform Daily Mail. 

Postarea a suscitat mii de comentarii, de la oameni extrem de surprinşi. 

"Am 71 de ani, mânănc Toblerone la fiecare Crăciun de 50 de ani, şi abia azi am făcut că este un urs pe pachet. Fiul tău e genial", a transmis un internaut. 

"Acum, o să îl văd mereu, dar până acum nu am observat niciodată ursul", a scris şi o femeie. 

"Wow. Ascuns la vedere de peste 60 de ani pentru mine", a mai scris un alt bărbat. 

De ce apare un urs pe cutie

 

Conform unor explicaţii date de internauţi, "Toblerone a fost produsă în Berna, Elveţia, cunoscut şi ca oraşul urşilor". 

Ciocolată delicioasă de casă: fără zahăr și fără lactoză. Va deveni desertul preferat

Vă prezentăm rețeta de ciocolate vegane fără zahăr și fără lactoză. Aceste mici delicii nu conțin gluten, zahăr sau lactoză și sunt 100% vegetale.

Prepararea lor se face fără prea mult efort și va dura doar câteva minute pentru a le servi pe masă. Veți vedea că toată familia se va îndrăgosti de aceste dulciuri gustoase și ieftine.  

Ingredientele de care aveți nevoie:

½ pahar de arahide sau nuci,

1 pahar de stafide.

Pentru glazură: 

1 pahar de chipsuri de ciocolată fără zahăr și fără lactoză

Atenție: paharul de măsurat care va fi folosit pentru umplerea paharelor trebuie să aibă o capacitate de 250 mililitri.

Procedura de preparare

În primul rând, stafidele se pun într-un castron mic și se acoperă cu apă călduță pentru a se hidrata. 

Stafidele se lasă în apă 20 de minute. După ce timpul a expirat, scurgeți bine stafidele și puneți-le într-un blender. De asemenea, adăugați în blender și nucile sau arahidele. Porniți blenderul și amestecați cele două ingrediente până obțineți o pastă.

În acest moment, luați o tavă și acoperiți-o cu o hârtie de copt. Întindeți pasta obținută și nivelați cu o lingură. Odată finalizată această operațiune, puneți tava în congelator pentru aproximativ treizeci de minute.

Între timp, topiți chipsurile de ciocolată la bain-marie. Când ciocolata s-a topit complet, lăsați-o deoparte câteva clipe. La final scoateți tava din congelator și tăiați desertul în mai multe dreptunghiuri.

Apoi scufundați câte un dreptunghi în ciocolata topită și așezați-le pe o farfurie. Puneți rezultatul la congelator pentru aproximativ 30 de minute. După 30 de minute, desetul este gata. Poftă bună!

Chec cu mere și fructe uscate, fără unt și fără lapte: este gustos și moale 

Checul cu mere și fructe uscate este un desert care se prepară fără unt și fără lapte, dar e foarte moale și pufos.

Foarte ușor și delicios, checul are o aromă deosebită, datorită prezenței în aluat a migdalelor, alunelor, fisticului și nucilor. Îți vei uimi musafirii cu un desert, care are un gust neobișnuit și delicat.

Prezența lichiorului se integrează perfect în aluat pentru un gust senzațional, dar nu vă faceți griji, chiar și copiii îl pot consuma, deoarece alcoolul se va evapora în timpul gătirii, lăsând doar un  miros parfumat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel