Electrocutat și lovit de tren, moarte tragică pentru un bărbat din Covasna
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: IPJ Covasna
FOTO: IPJ Covasna
Un bărbat s-a electrocutat când traversa linia de cale ferată prin loc neautorizat.

Moarte tragică pentru un bărbat de 67 de ani, care s-a electrocutat pe cale ferată, în zona localități Malnaș, și a fost lovit, ulterior, de tren, informează Inspectoratul Județean de Poliție (IJP) Covasna, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, bărbatul a traversat calea ferată printr-un loc neautorizat și a fost electrocutat după ce undița pe care o avea în mână a intrat în contact cu linia de înaltă tensiune. Bărbatul a căzut pe calea ferată, iar ulterior a fost lovit de un tren care circula pe ruta Budapesta-Brașov.

”În data de 8 iunie a.c., polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Covasna au fost sesizați cu privire la faptul că, în zona localității Malnaș, o persoană a fost accidentată de trenul IR 407, care circula pe ruta Budapesta - Brașov. Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au constatat că este vorba despre un bărbat de 67 de ani.

Din cercetările efectuate a reieșit că bărbatul ar fi traversat calea ferată printr-un loc neautorizat, având în mână o undiță care a intrat în contact cu linia de înaltă tensiune, provocând electrocutarea acestuia. În urma șocului, bărbatul a căzut între șinele de cale ferată și ulterior a fost lovit de tren. Bărbatul a decedat”, au precizat reprezentanții IJP Covasna.

CFR, campanie împotriva selfie-urilor pe trenuri

”Este interzis și periculos să-ți faci poze pe calea ferată! ‼‼‼ ATENțIE! TENSIUNEA ÎN LINIA DE CONTACT este de 27.000 V!

Cablul sub tensiune creează un câmp electric care poate fi periculos la distanțe mici. Un om care se apropie de cablu, urcându-se pe vagon sau pe locomotivă, devine un fel de paratrăsnet. Adică, fiind neutru din punct de vedere electric, are loc o străpungere a aerului și o descărcare electrică, formându-se astfel un arc electric.

‼ ARCUL ELECTRIC se formează la o distanță mai mică de 1.5 metri de linia de contact și este FATAL‼‼‼”, ua transmis CFR în cadrul unei campanii menite să oprească tendința multora de a-și face selfie-uri pe vagoanele de tren sau pe linia de tren, potrivit Club Feroviar.

Arcul electric se formează la o distanță mai mică de 1,5 metri de linia de contact și este fatal.

Iată sfaturile CFR SA:

– NU atinge cablurile electrice, șinele, trenurile sau orice fel de instalație electrică!

– Evită să traversezi prin locuri nemarcate sau nesemnalizate!

– Fii foarte atent când traversezi calea ferată – folosește pasarelele, pasajele și trecerile pietonale!

– Fii mereu atent la tren, la zgomote și vibrații!

– NU uita că trenul are mereu prioritate!

Citește și: Noua lege a pescuitului și protecției resursei acvatice vii, promulgată de Klaus Iohannis. Principalele prevederi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel