„Electrica este pe buza prăpastiei“. Radu Popa (PSD): Atrag atenția public! Dacă, Doamne ferește, pică, domnul Iohannis va trebui să-și întrerupă orice vacanță!
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Presidency.ro
Sursă foto: Presidency.ro
Deputatul PSD Radu Popa a vorbit despre situația îngrijorătoare în care se află compania de stat Electrica.

Radu Popa, deputat al partidului Social Democrat, a vorbit despre situația dificilă în care se află compania de stat Electrica:

„Atrag atenția public că cea mai grea situație din sistemul energetic național o are compania de stat Electrica, unde statul este acționar majoritar. Electrica are 3,3 milioane de consumatori. Este o situație foarte proastă, alarmantă, dezastruoasă și trag un semnal de alarmă, la adresa ministrului  Energiei, să ia măsurile urgente în legătură cu consumul propriu tehnologic, cu pierderile din rețea pe care le plătesc. Au cumpărat energia, ca să acopere pierderile, la prețuri mari și ANRE-ul la recunoaște prețuri mici“, a spus Radu Popa.

„Păi și de ce au pierdere electrică din rețeaua electrică, pentru că e de stat?“, a întrebat Bogdan Chirieac.

„Sunt pierderi fizice, pentru că atunci când treci de la rețeaua de 400 de kilovolti, la rețeaua de 200 de kilovolti, la rețeaua de 100 de kilovolti, prin legile fizicii se pierde o parte din energie. Nu se pierde toată energia pe care ei o reclamă, dar o parte se duce. În toată Europa e problema asta, media fiind de 8% pierderi. România recunoaște undeva la 8-9%, deci suntem undeva în media europeană.

Prin lege, pierderile astea suna acoperite de stat, pentru că distribuitorii au preț fix, dar, în momentul de față, pierderile sunt mult mai mari decât sunt recunoscute în lege, iar problemele sunt foarte, foarte mari. Domnul ministru știe problema, dar astăzi, 22 septembrie 2022, Electrica este pe buza prăpastiei. Dacă, Doamne ferește, Electrica pică, atunci domnul Iohannis va trebui să-și întrerupă orice vacanță și să vină în Parlament, credeți-mă“, a spus, tranșant, Radu Popa.

„Până aici! Până la a întrerupe vacanța domnului Iohannis. Aici chiar nu sunt de acord și nu aveți decât să vă stingeți lumina, dar lăsați-mi președintele în vacanță“, a replicat, ironic, Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI    -    EXCLUSIV  OUG pe energie. Radu Popa: Vreau să trag un semnal de alarmă, pentru că acolo sunt locurile de muncă. Mă sună toată industria

Majorarea veniturilor parlamentarilor. Radu Popa (PSD): Cred că a fost o scăpare! Marcel Ciolacu a transmis imediat să nu susținem

Radu Popa, deputat din partea Partidului Social Democrat, a vorbit despre votul de ieri, din Senatul României, când senatorii PSD au votat în favoarea măririi veniturilor parlamentarilor:

„Acolo înțeleg faptul că a fost un amendament UDMR - PNL. La o oră după ce ați publicat știrea, Marcel Ciolacu a transmis pe grupul de WhatsApp că PSD nu va susține această majorare a salariilor pentru parlamentari, iar aici mi se pare și corect. PSD nu va susține majorarea salariilor și veniturilor parlamentarilor, pentru că, într-o Românie care moare de foame, să măresc salariile eu, parlamentar, mi se pare ...“, a spus, resemnat, Radu Popa.

„Marcel Ciolacu are legătură cu pământul!“, a punctat Bogdan Chirieac (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI    -    EXCLUSIV  Radu Popa: În 22 septembrie, acum, când vorbim, în România, nu există energie pentru jumătate din consumatorii casnici din decembrie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel