Ela Crăciun, despre relația cu soțul ei: Este un lucru la care trebuie să lucrez. M-am lăsat dusă de sentimentul cu care ne-am obișnuit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Ela Craciun
Sursa foto: Facebook Ela Craciun
Ela Crăciun a vorbit despre relația cu soțul ei, în acest moment, cei doi având împreună trei copii.

"Înainte de pandemie, aveam vacanțe separate, pe care le petreceam doar în compania soțului meu, fără copii, aveam weekenduri doar pentru noi doi. După ce a venit pandemia, a fost nevoie să stăm tot mai mult alături de copii. Apoi am reînceput să călătorim și ne-am dorit să îi avem și pe ei alături de noi, pentru că fusese o pauză de vacanțe destul de mare și pentru ei. Cumva nu am mai avut timp de acele momente doar pentru noi. Știu însă că este acolo un lucru la care eu trebuie să lucrez și asta intenționez să fac.

De exemplu, acum două săptămâni pur și simplu într-o seară de joi l-am invitat pe soț în oraș, la cină și am ieșit doar noi doi. Nu trebuie să faci niște lucruri extraordinare. Să pleci peste hotare, să îți iei zile întregi departe de copii. Însă sunt momente micuțe pe care le poți petrece doar alături de partener.

Pur și simplu un mesaj pe care i-l dai în timpul zilei și îi spui: "Te iubesc, mi-e dor de tine, mă gândesc la tine” și asta face parte dintr-o relație armonioasă cu soțul. Ți-am spus, și eu simt aici că mai am de lucrat, pentru că m-am lăsat cumva dusă de sentimentul cu care ne-am obișnuit în ultimii doi ani - de a fi cu toții împreună - și acum mai greu există momente doar de cuplu. Obiectivul meu este ca o zi pe lună, dacă nu mai mult chiar, să fie doar pentru noi", a spus Ela Crăciun pentru ciao.ro.

Citește și:

Cum să fii o mamă zen. Ela Crăciun: Pentru a avea un copil fericit, mama trebuie să fie prima oară fericită

Aflată la cel de-al treilea tiraj al cărţilor sale de succes,  ,,9 luni fără griji” şi ,,12 luni fără griji”, Ela Crăciun e hotărâtă să schimbe mentalitatea multor mame şi oferă în noul său e-book ,,De la SOS Mama la ZEN Mama” un set de reguli şi alternative sănătoase pentru a face faţă celor mai mari provocări.

"Cred că și pentru mine, și pentru celelalte mămici, provocările sunt cam aceleași. Mai ales dacă ești la primul copil, nu știi la ce să te aștepți, totul te ia pe nepregătite. Cumva, tu îți faci în capul tău o viață ideală alături de bebelușul tău, și în momentul în care ți se pune în brațe, după ce îl naști, ai impresia că nu sții să faci absolut nimic, că nu ești o mamă bună, că nu vei fi o mamă bună. Toate aceste gânduri te macină. Dacă are febră, nu știi ce să-i faci, nu știi cum să-i pui scutecul astfel încât să fie ok, nu știi cum să-i dai să mănânce, nu știi dacă a mâncat suficient. Sunt atâtea necunoscute.  

Pe lângă hormonii de după naștere, care știm foarte bine că există și ne dau viața peste cap, mai vin și aceste lucruri pe care nu știm să le facem așa cum am vrea noi. Pentru că lucrul acesta se întâmpla doar în capul nostru. Fiecare are instinctul de mamă, fiecare știe să se descurce, niciun copil nu rămâne nehrănit, nedormit, nebăgat în seamă de mama lui. Dar noi ne facem foarte multe griji. 

Am încercat să vin în ajutorul mămicilor cu acest manual. Să știe, pas cu pas, ce fac atunci când vin de la maternitate. Ca să nu ne trezim că nu avem o rutină de somn, că nu avem o rutină de masă. Sunt câteva video-uri pe care le-am pregătit pentru tinerele mămici, ca să și vadă cum îl înfășăm, care sunt pozițiile pentru a scoate aerul din burtică, cum îl punem la somn, care ar trebui să fie rutina corectă de somn. Totodată, abordăm și partea noastră psihologică”, a declarat Ela Crăciun pentru Spectacola

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel