El Chapo, baronul drogurilor, a fost CAPTURAT și trimis în închisoarea de unde a evadat
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Joaquin "El Chapo" Guzman, baronul mexican al drogurilor, a fost capturat, vineri seară. El va fi închis tot în penitenciarul din care a evadat cu șase luni în urmă.

Baronul a fost urcat într-un elicopter, înconjurat de trupe speciale, pentru a fi trimis la închisoarea de maximă siguranţă Altiplano. El Chapo a fost capturat  în oraşul Los Mochis. El a reuşit, iniţial, să fugă prin canalizarea oraşului, dar a fost prins ulterior de trupele speciale, potrivit Antena 3, care citează BBC. 

El Chapo a evadat în luna iulie printr-un tunel de 1,5 kilometri, săpat de complicii săi. Tunelul ducea într-o clădire aflată în construcție. Nu este prima evadare a baronului mexican al drogurilor. El a mai evadat o dată, în 2001, dintr-o închisoare de maximă securitate. Atunci s-a ascuns într-un coș cu lenjerie murdară.

Procuratura generală din Mexic a oferit o recompensă de 60 de milioane de pesos (circa 3,8 milioane de dolari) pentru orice informație despre locul unde s-ar putea ascunde baronul drogurilor. Suma oferită este dublă față de cât s-a oferit la prima evadare a liderului cartelului Sinaloa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel