”Ei sunt motocicliștii periculoși”. Titi Aur, despre teribiliștii care fac slalom printre mașini: Atunci apare și repulsia asta faţă de motociclist. Vor să fie importanți
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Roberto Nickson, Pexels
Fotografie de la Roberto Nickson, Pexels
Aţi văzut vreodată, din postura de şofer sau de pieton, un motociclist grăbit? Un motociclist sau mai mulţi care făceau slalom printre maşini, curse pe şosea? E drept, numărul lor este poate mai mic decât al celor care conduc regulamentar, dar cumva reuşesc să rămână în mentalul colectiv mai mult decât ceilalţi. De la ce pleacă, însă, acest comportament în trafic? 

Am stat de vorbă despre acest subiect, la modul general, cu Titi Aur, fost pilot de raliuri, instructor de conducere defensivă. 

"Vorbind la modul general despre motociclişti, avem, cred eu, următoarea problemă. Sunt două categorii distincte de motociclişti, total diferite. Avem motociclistul care o face din pasiune, la o anumită vârstă, pentru a ieşi din monotonia curentă, de birou, de business. El îşi ia motocicletă, este civilizat, vine să înveţe să conducă, vrea să fie în siguranţă, să facă asta cu plăcere. 

Apoi, însă, avem cealaltă categorie, mult mai vizibilă. Vorbim de nebunatici, de cei care îşi iau motocicletă ca să braveze, să fie importanţi, să fie altfel decât prietenii lor, cei care fac ceva extravagant. Ei sunt motocicliştii periculoşi, care merg pe o roată, care fac slalom printre maşini, care sunt mai spre adrenalină, mai spre teribilism. Cu acest gen de motociclişti avem într-adevăr o problemă. Chiar dacă sunt mult mai puţini decât ăia civilizaţi, sunt cei vizibili. Dacă treci pe lângă un grup de motociclişti civilizaţi, nu îi bagi în seamă. Când trece câte unul care face ceva special, periculos, tentaţia este să îi bagi pe toţi în aceeaşi oală. 

Atunci apare şi pentru şoferul de maşină repulsia asta faţă de motociclist. Eu cred că în ultima perioadă a scăzut adversitatea asta între şofer şi motociclist, sunt tot mai mulţi civilizaţi, a apărut respectul în trafic. Dar tot mai sunt cazuri de motociclişti care strică firma, să zicem aşa. 

De ce îşi asumă riscuri? Pentru că nu conştientizează că lor li se poate întâmpla ceva, nu cred că lor li se poate întâmpla. Educaţia, la modul general, este de vină. Începând cu cei şapte ani de acasă, mergând prin şcoala pentru permisul de motociclete, şi terminând cu ce urmează după", a transmis Titi Aur pentru DC NEWS. 

CITEŞTE ŞI Accident pe DN1. A pierdut controlul volanului și a ajuns într-un TIR

Accident grav cu un moped şi o motocicletă la Galaţi 

Un bărbat aflat pe un moped a fost accidentat mortal, sâmbătă, după ce a fost lovit de un motociclu condus de un tânăr drogat, informează, duminică, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi.

Potrivit sursei citate, poliţiştii rutieri au fost anunţaţi prin 112 despre producerea unui accident rutier mortal pe DE 581, în afara localităţii Cosmeşti.

În accident au fost implicate un moped şi un motociclu, iar din primele verificări a reieşit că un bărbat, de 65 de ani, din comuna Cosmeşti, conducătorul mopedului, a pornit de pe acostamentul drumului fără a acorda prioritate de trecere la plecare motociclului, în urma impactului dintre cele două vehicule rezultând decesul acestuia.

De asemenea, conducătorul motociclului, un bărbat, de 36 de ani, din municipiul Tecuci, a fost rănit, fiind transportat la spital.

Acesta a fost testat cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru opiacee.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive, scrie Agerpres. 

CITEŞTE MAI MULTE DESPRE TOATE ACCIDENTELE DIN WEEKEND AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel