Ei sunt cei doi poliţişti care au oprit cu focuri de armă un şofer din Constanţa. Bărbatul băuse şi se drogase
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Poliţia Română a arătat cine sunt cei doi agenţi care au reuşit să oprească cu focuri de armă un şofer aflat sub influenţa drogurilor la Constanţa, sâmbătă. 

Poliţiştii constănţeni au tras, sâmbătă dimineaţa, opt focuri de armă pentru a prinde un bărbat fără permis auto care conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice şi a unor substanţe psihoactive, a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ), potrivit Agerpres.

Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, se afla sub controlul judiciar pentru furt calificat şi conducere fără permis, fapte săvârşite în luna iunie a acestui an şi a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de duminică să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

VEZI Un șofer din Constanța a fost oprit cu focuri de armă

"Sâmbătă dimineață, Cătălin și Adrian, din cadrul IPJ Constanța, se aflau în patrulare în zona gării.

Deodată, o mașină pătrunde pe bulevard și accelerează brusc, lăsând în spate un nor mare de fum.

- Oare unde se grăbește la 7 dimineață? i-a spus Adrian colegului său.

- Hai să vedem, ceva nu pare deloc în regulă!

Au plecat în urmărirea mașinii, iar când au ajuns în dreptul acesteia, i-au transmis prin stație să oprească. Șoferul părea că nu are de gând să facă acest lucru. Gonea nebunește prin oraș, punând în pericol și viața celor care se aflau în zonă. În încercarea sa de a scăpa, șoferul fugar a pătruns pe contrasens și s-a îndreptat spre ieșirea din oraș.

Adrian și Cătalin erau pe urmele lui.

- Hai, că aici îl prindem. Nu mai este trafic.

Adrian, care se afla în dreapta, a scos pistolul.

- Oprește! Vom trage!

În tot acest timp, îi strigau prin stație să oprească, dar șoferul continua cursa nebună. Adrian a tras două focuri de avertisment în aer, dar bărbatul urmărit era impasibil!

-Oprește! Vom trage asupra mașinii!

Adrian a tras mai multe gloanțe în roțile mașinii, iar după câteva sute de metri, mașina s-a oprit. Șoferul a sărit din mașină și fugea spre o zonă cu vegetație, dar a fost prins după aproximativ 100 de metri. Uimirea celor doi colegi a fost că, în momentul în care l-au prins, șoferul râdea și părea amuzat de tot ce se întâmplase. În mașină se mai afla un copil de 14 ani, dar nici acest lucru se pare că nu l-a convins pe șoferul inconștient să oprească. La verificarea mașinii, au fost găsite mai multe sticle de bere. Însă, starea bărbatului nu era justificată doar de alcool.

- Măi omule, tu te gândești ce puteai să faci?

- Eee, ce am făcut? Ne-am distrat și noi, așa, de dimineață, a replicat acesta și nu era deloc lucid.

L-au testat inclusiv pentru droguri, iar rezultatul a fost evident. Consum cocaină și amfetamine, combinate cu mult alcool. De asemenea, șoferul era și sub control judiciar pentru săvârșirea unei alte infracțiuni. Bărbatul a fost reținut și urmează să fie prezentat instanței.

Adrian și Cătălin sunt polițiștii zilei!

Au reușit să evite o tragedie ce putea fi provocată de acest șofer inconștient!", a scris Poliţia Română pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel