Data actualizării:
Data publicării:

Egiptul vrea limitarea natalității pentru a nu ”provoca o catastrofă”

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @onlyyouqj
FOTO: Freepik @onlyyouqj
Egiptul vrea să limiteze natalitatea și cere ”organizarea libertății de a face copii”. La nivel mondial, țara se află pe locul 14 în privința populației.

Abdel Fattah al-Sissi, președintele Egiptului, a cerut marţi ”organizarea libertăţii de a face copii”, în contextul în care numărul de nașteri ar fi de peste cici ori mai mare decât ar trebui raportat la populația țării, transmite AFP, citat de Agerpres. Totodată, Sissi dă ca exemplu politica Chinei de a promova naşterea unui singur copil în fiecare familie.

Sissi a afirmat că ”este nevoie de 400.000 de naşteri pe an” la populaţia de 105 milioane a Egiptului, iar în 2022 s-au înregistrat aproape 2,2 milioane de naşteri.

Preşedintele a intervenit imediat după ce ministrul sănătăţii şi populaţiei, Khaled Abdel Ghaffar, afirmase la o reuniune a oficialităţilor de la Cairo că ”a face copii este o libertate totală”.

”Nu sunt de acord cu ideea dv. că a face copii ţine de libertatea totală. Să lăsăm libertatea unor oameni care ar putea să nu cunoască amploarea problemei? Până la urmă, preţul va fi plătit de toată societatea şi de statul egiptean”, a spus Sissi. ”Trebuie să organizăm această libertate, altfel va provoca o catastrofă”, a insistat el.

Şeful statului egiptean, care se confruntă cu cea mai gravă criză economică din istorie, a reamintit că Beijingul ”a luat această decizie în 1968” şi abia în 2015 a permis tuturor familiilor să aibă al doilea copil. Chinezii ”au reuşit astfel politica de control demografic”, a arătat el. Potrivit worldmeters, China are o populație de 1.425.671.352, cu aproximativ 3 milioane mai puțin decât India, care se află pe primul loc.

Citește și: Interzicerea avortului în SUA. Îmi venea să urlu și să le zic: În România avortul a fost interzis 25 de ani și nu a crescut natalitatea / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel