Data publicării:

Egiptul a curățat o suprafață mare de teren de-a lungul graniței cu Gaza într-un posibil plan de urgență pentru mii de refugiați

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Imaginile din satelit arată că Egiptul a curățat o suprafață mare de teren de-a lungul graniței cu Gaza.

Imaginile din satelit arată că Egiptul a curățat o suprafață mare de teren de-a lungul graniței cu Gaza.

Buldozere, camioane și echipamente de construcții au fost fotografiate de Maxar Technologies la sud de autostrada 40, de-a lungul drumului al Sheikh Zoweed-Rafah, în Egipt.

În mod separat, Wall Street Journal a verificat imagini cu un zid de beton construit parțial în jurul perimetrului unei zone de teren curățat de aproximativ 13 km pătrați.

Orice guvern responsabil ar trebui să se gândească: 'Bine, dacă avem cel mai rău scenariu, cum vom face față?'

Imaginile au fost filmate de Fundația Sinai pentru Drepturile Omului, care, într-o postare pe X, a citat oficiali egipteni ce au declarat că se pregătesc corturi și că zona ar putea servi drept tabără pentru a găzdui până la 100.000 de refugiați.

Un fost oficial egiptean a declarat pentru WSJ că Egiptul pregătește probabil un plan de urgență în cazul în care palestinienii ar trece granița în cazul unei ofensive israeliene în Rafah.

Acesta au declarat pentru ziar: "Dacă, în urma atacurilor, zeci de mii de palestinieni trec granița, credeți că armata egipteană va trage în ei? Răspunsul este nu."

Oficialul a completat: "Orice guvern responsabil ar trebui să se gândească: 'Bine, dacă avem cel mai rău scenariu, cum vom face față?'."

Presa locală a relatat că guvernatorul din Sinaiul de Nord, Mohamed Abdelfadil Shousha, a negat informațiile, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel